aA
"Williams Lietuva" bendradarbiaus su Generaline prokuratūra tiriant "Mažeikių naftos" veiklą, tačiau bendrovės vadovybė yra susirūpinusi dėl tyrimo politizavimo, sakoma pranešime spaudai.
Randy Majors
Randy Majors
Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Generalinė prokuratūra planuoja išplėsti šiuo metu vykstantį buvusios "Mažeikių naftos" veiklos tyrimą, įtraukiant bendrovės lėšų panaudojimo pagal Vyriausybės patvirtintą valdymo sutartį su "Williams" peržiūrą.

"Nuo to 1999 metų, kai "Williams" ir Lietuvos Vyriausybė pasirašė investicijų ir valdymo sutartį, "Mažeikių naftos" veiklą daugiau nei vienuolika kartų tikrino įvairios valstybės institucijos, - sakė "Williams International" vykdantysis direktorius Randy Majorsas. - Nė vieno pažeidimo nebuvo rasta tiriant lėšų panaudojimą apmokant būtinas vietines ir tarptautines inžinerines, projektavimo, teisines bei kitas konsultavimo paslaugas.

Visa "Mažeikių naftos" veikla vykdoma laikantis bendrovės verslo plano ir priimtų pramonės standartų. "Mažeikių nafta" ir "Williams Lietuva" moka visus savo darbuotojų Lietuvoje pajamų mokesčius. Visus pagrindinius "Mažeikių naftos" sprendimus taip pat patvirtina bendrovės valdyba ir stebėtojų taryba, kuriose yra ir Lietuvos Vyriausybės atstovai".

"Williams" ir "Mažeikių nafta" tęs bendradarbiavimą su Generaline prokuratūra. Praeityje aukšti "Williams International" atstovai reikalavo, kad būtų nuodugniai ištirti kaltinimai dėl korupcijos ir netinkamo "Mažeikių naftos" valdymo. "Mažeikių nafta" netgi prašė, kad dabartinis tyrimas būtų paspartintas, o įtariamieji išteisinti arba patraukti atsakomybėn.

"Tačiau pastarąjį mėnesį padidėjusio politinio triukšmo dėl mūsų investicijų akivaizdoje "Williams" yra susirūpinusi, kad Generalinės prokuratūros tyrimas tapo ne daugiau kaip politiniu įrankiu tiems, kurie nori arba peržiūrėti teisiškai įpareigojančias sutartis, arba priversti "Williams" palikti Lietuvą.

Deja, valstybinių institucijų naudojimas prieš bendroves ar asmenis siekiant politinių tikslų primena kai kurias nedemokratiškas postsovietines šalis, o ne šalį, siekiančią NATO ir Europos Sąjungos narystės", - pabrėžė R.Majorsas.

"AB "Mažeikių nafta" neturi nieko slėpti nuo tyrimo ar audito. Tačiau "Williams" tikisi, kad Generalinė prokuratūra susilaikys nuo prisidėjimo prie politinės propagandos bei nekvalifikuotų ekonominės veiklos įvertinimų ir sutelks dėmesį tiriant, ar "Mažeikių nafta" kada nors pažeidė kokius nors įstatymus", - sakė R.Majorsas, sakoma pranešime spaudai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.