aA
Pagal negalutinę Kolumbijos teisėsaugos institucijų versiją, šioje šalyje įvykdytas dviejų užsienio piliečių pagrobimas "nėra politinio pobūdžio ir nenukreiptas prieš Rusiją ar Lietuvą". Tai sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM)pranešime, ketvirtadienį perduotame "Interfax".
Kaip buvo pranešta, Rusijos pilietis Vladimiras Larinas ir Lietuvos pilietis Vladimiras Molodcovas buvo pagrobti trečiadienį apie 12 val. vietos laiku Porsės hidroelektrinės statyboje Šiaurės vakarų Kolumbijoje, maždaug už 500 kilometrų į šiaurės vakarus nuo sostinės Bogotos. Pagrobtieji dirbo bendrovėje "SHEM - de Columbia". Ji pagal jėgainę statančios Kolumbijos bendrovės "Dragadas" užsakymą Porsės objekte prieš kelis mėnesius pradėjo montuoti energetinę įrangą.

V. Larinas Kolumbijoje dirbo nuo šių metų birželio pagal kontraktą su Lietuvos firma. "Deja, V. Larinas, atvykęs į Kolumbiją, neužmezgė kontaktų su Rusijos ambasada ir tai gerokai apsunkina jo paieškas", pažymima Rusijos URM pranešime.

Jame taip pat sakoma , kad "pagrobimą greičiausiai įvykdė vienos iš neteisėtų ginkluotų sukilėlių grupuočių, veikiančių Kolumbijoje, nariai".

Rusijos URM patikslina, kad nė viena iš tokių grupuočių "kol kas neprisiėmė atsakomybės už šią teroristinę akciją ir nepateikė jokių reikalavimų už įkaitų paleidimą".

Kiek anksčiau Rusijos agentūra RIA, remdamasi Kolumbijos policijos duomenimis, pranešė, kad už pagrobimą yra atsakingi Nacionalinio išlaisvinimo kovotojai. Tai antroji pagal dydį Kolumbijos sukilėlių grupuotė, subūrusi maždaug 5 tūkst. kovotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.