aA
Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako nemanantis, kad Lietuvos galėtų būti atvirai užpulta.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius
© AFP/Scanpix

„Pats asmeniškai manau, nors yra ir kitaip manančių, kad konvencinės grėsmės neturėtume tikėtis. Vis dėlto esame NATO narė ir būtų per didelė rizika tokią šalį tiesiogiai, atvirai užpulti. Nors beprotybei ribų nėra, nemanau, kad tai būtų realu. O visokie vietiniai konfliktai, nebūtinai Lietuvoje, įmanomi“, - interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ sakė ministras.

Kalbėdamas apie eiles prie Rusijos sienos šios šalies pareigūnams sustiprinus vilkikų iš Lietuvos patikrinimus, L. Linkevičius pabrėžė, kad Rusija nėra patikima verslui.

„Lietuvos verslas ir pats pamatė, kad ilgalaikiai santykiai su Rusija nėra patikimi. Tikiu, kad ateis laikas, kai prekyba su šia šalimi vėl stos į vėžes. Šiuo metu reikia įvertinti galimą riziką ir nieko nesitikėti“, - sakė jis.

Ministras aiškino, kad kartais Rusija įvairius apribojimus įvedami be jokių priežasčių, tačiau tam tikras paūmėjimas gali būti siejamas ir su prezidentės žodžiais apie tai, kad Rusija - teroristinė valstybė.
„Aš prezidentės pasakyme įžvelgiu logiką ir jį suprantu. Suversti visą kaltę vienam pasakymui nebūtų teisinga. Tai, kas vyksta, vyksta nuolat ir taip yra išbandoma mūsų vienybė“, - sakė L. Linkevičius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.