aA
Jonavos rajono policijos pareigūnai sulaikė 18-metį jaunuolį ir jo 16-metę seserį, kurie įtariami mėginę nužudyti kaimynystėje gyvenančią 82 metų senolę. Kaip pranešė Jonavos rajono policija, penktadienio naktį pareigūnai sulaikė Panoterių kaimo gyventoją Tadą Gailiešių bei šešiolikmetę jo seserį Laimą Gailiešytę.
Jie įtariami gruodžio 13-osios vakarą Panoterių kaime pasikėsinimu nužudyti metų savo kaimynę Stefaniją Arimavičienę.

Policijos pranešimu, S.Arimavičienės namą pasibeldęs T.Gailiešius buvo su kauke. Jaunuolis jai padavė raštelį, kuriame buvo reikalaujama atiduoti pensiją.

S.Arimavičienė bandė bėgti, tačiau užpuolikas smogė jai į galvą, moteris prarado sąmonę.

Anot policijos, S.Arimavičienės namuose T.Gailiešius rado ir pasisavino 11 litų bei kelias rankines.

Atgavusi sąmonę, S. Arimavičienė kreipėsi pagalbos į kaimynus.

Iš gretimų namų suėję žmonės, tarp kurių buvo ir T.Galiešiaus sesuo Laima, iškvietė greitąją pagalbą.

Išvydusi, jog S. Arimavičienė gyva, L.Gailiešytė čia pat prisipažino, jog nusikaltimą įvykdė jos brolis T.Gailiešius.

Sulaikytas T.Gailiešius sakė, jog nusikaltimą suplanavo jo sesuo.

Vėliau abu įtariamieji prisipažino, jog nusikaltimą suplanavo kartu maždaug prieš savaitę. Jaunuoliai teigė ketinę S. Arimavičienę nužudyti. Kai moteriškė prarado sąmonę, T.Gailiešius pamanė, jog moteris jau nebegyva.

Anot policijos pareigūnų, raštelį su reikalavimu atiduoti pensiją T.Gailiešius galėjo parašyti, apsidrausdamas, jog nusikaltimui nepavykus, kaimynė nepažintų jo balso.

Šiuo metu brolis ir sesuo yra Jonavos policijos komisariato areštinėje. Dėl pasikėsinimo nužudyti iškelta baudžiamoji byla.

Kaip BNS sakė Jonavos rajono kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos komisaras inspektorius Petras Kliokmanas, abiem jaunuoliams bus pareikšti kaltinimai.

Iki šiol policijos pareigūnų akiratin nei L.Gailiešytė, nei T.Gailiešius patekę nebuvo.

Nukentėjusioji S.Arimavičienė dėl galvos sumušimų gydoma Jonavos rajono ligoninėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.