aA
Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Romas Kersnauskas parašė prašymą atleisti jį iš darbo savo noru. Šis teisėjas nagrinėjo "Vakarų banko" bylą. Jo pasitraukimas gali būti naudingas milijonus iššvaisčiusiems eksbankininkams. R.Kersnauskas savo išėjimo iš darbo priežasčių nekomentuoja.
Almantas Padvelskis
Almantas Padvelskis
© "Lietuvos žinios"
Septynerius metus teisėju dirbantis R.Kersnauskas nagrinėjo daug triukšmo ir kalbų sukėlusią "Vakarų banko" vadovų bylą. Joje buvę banko vadovai Petras Kravtas ir Robertas Taraškus kaltinami dokumentų klastojimu išduodant kreditus ir jiems patikėto turto iššvaistymu stambiu mastu.

Banko prezidentas P.Kravtas kaltinamas iššvaistęs 25 mln. Lt. Šį rudenį byla turėjo būti baigta nagrinėti iš esmės ir paskelbtas nuosprendis.

Teisėjui, nagrinėjusiam šią bylą, išėjus iš darbo, ji būtų perduota kitam teisėjui. Bylos nagrinėjimas būtų pradėtas iš naujo ne anksčiau kaip po pusės metų.

P.Kravtas ir R.Taraškus kaltinami 1994 m. padarę nusikaltimą. Baudžiamoji byla jiems iškelta 1995 m. rugsėjį, o pradėta nagrinėti 1997 m. Bylą sudaro 24 tomai, apklausti 33 liudytojai.

Kelis kartus posėdžiai buvo atidėti, į teismą neatvykus kai kuriems liudytojams.

Bylą pradėjus nagrinėti iš naujo visi liudytojai vėl bus kviečiami į teismą ir apklausiami. Tai užims nemažai laiko.

Po ketverių metų įsigalios patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senatis. Jei per tą laiką "Vakarų banko" byla nebus baigta nagrinėti, įsigaliojus senačiai kaltinamieji gali likti nenubausti.