aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas norėtų matyti Rusiją "prognozuojamą, suprantamą ir valdomą", su išplėtota piliečių visuomene ir brandžiais demokratijos institutais.
Vladimir Putin
Atsakydamas į Didžiosios Britanijos dienraščio "Financial Times"klausimą, kokią jis norėtų matyti Rusiją baigiantis savo antrajai prezidentavimo kadencijai, V.Putinas sakė, jog "svarbiausia - pasiekti išplėtotą rinkos socialinę ekonomiką, artimiausiais metais užtikrinti būtiną ekonomikos augimo spartą ir tuo remiantis spręsti Rusijos socialinius klausimus".

Aš norėčiau, - sakė prezidentas, - kad plėtodama demokratijos institutus, be kurių neįmanoma Rusijos ateitis, šalis būtų prognozuojama, suprantama ir valdoma". Pasak V.Putino, būtent todėl šalyje įvestos naujos prezidento įgaliotųjų atstovų regionuose pareigybės.

Prezidentas norėtų plėtoti piliečių visuomenę Rusijoje, "kad visuomeninės organizacijos, profesinės sąjungos, įvairūs susivienijimai turėtų realią jėgą ir galėtų realiai daryti įtaką priimamiems politikos ir valdymo sprendimams".

Pažymėjęs priimto politinių partijų įstatymo įgyvendinimo svarbą, V.Putinas atkreipė dėmesį į dar vieną svarbią "sudedamąją dalį", be kurios šalis, pasak jo, "negali būti visavertė ir negali sudaryti sąlygų savo normaliai socialiniai ir ekonominei raidai". Tai - būtinybė sudaryti ekonomines sąlygas laisvos spaudos plėtotei.

"Neišsprendusi šios problemos valstybė, žinoma, negali būti visavertė", - sakė Rusijos prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.