aA
Devynerių metų mergaitę išžaginęs Šilalės rajono gyventojas 50 metų Antanas Vaičikauskis už grotų praleis dešimt metų. Bausmę jis turės atlikti sustiprintojo režimo pataisos darbų kalėjime.
Šįmet liepos 20 dieną, grįždamas į savo namus Šiauduvos kaime, A.Vaičikauskis netoliese pamatė kaimynų dukrą. Tuo metu jis buvo išgėręs. Pažadėjęs vieną litą šilališkis mergaitę pakvietė kartu eiti į tvartą pasižiūrėti gyvulių.

Nieko bloga neįtardama mergaitė su A.Vaičikauskiu nuėjo į tvarto gale esantį sandėliuką. Ten kaimynas ją užgriuvo ir pradėjo žaginti. Kai mergaitė ėmė šauktis pagalbos, A.Vaičikauskis liepė tylėti, jei ji dar nori pamatyti mamą.

Mergaitės šauksmus išgirdo netoliese gyvenanti sutuoktinių pora. Atskubėję į tvartą jie pamatė, kaip A.Vaičikauskis, pasiguldęs ant žemės spurdančią ir dejuojančią auką, godžiai tenkina savo aistras.

Užuot gelbėję mergaitę, kaimynai kažkodėl nubėgo į jos namus pranešti motinai, kas atsitiko. Atbėgusi moteriškė išvadavo dukrą iš A.Vaičikauskio gniaužtų ir dar apkūlė iškrypėlį lentgaliu.

Netrukus atvažiavusi policija suėmė A.Vaičikauskį. Per ekspertizę jo kraujyje buvo rasta 2,8 promilės alkoholio. Našlys likęs A.Vaičikauskis negalėjo paaiškinti savo poelgio.

Jis žinojo, kad žaginama mergaitė yra sutrikusio intelekto. "Maniau, kad jai dvylika metų", - teisinosi vaikų neturintis žagintojas.

Klaipėdos apygardos teisme liudytojai ir nukentėjusioji patvirtino A.Vaičikauskio kaltę. Prieš nuosprendį žagintojas atsiprašė nuskriaustos mergaitės.

"Lietuvos rytas"