aA
Į Palangą šeštadienį susirinkusi Liberalų sąjungos taryba posėdžiavo tik dvi valandas. Šešėlinės liberalų Vyriausybės vadovu taryba vienbalsiai patvirtino partijos lyderį 41 metų Eugenijų Gentvilą.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas
Tačiau liberalų kandidatai į ministrus turėtų būti paskelbti ne anksčiau kaip po dviejų mėnesių. Aštresnių ginčų kilo svarstant liberalų kandidato į Prezidentus rinkimų pabaigos datą. Partijos narių apklausą dėl galimo kandidato buvo nuspręsta baigti sausio 21 dieną.

Kai kurie tarybos nariai pritarė Liberalų sąjungos pirmininko pavaduotojo Rolando Pakso nuomonei, kad valdybos nustatyta sausio 10-oji yra per ankstyva ir naudinga tik E.Gentvilui.

Tačiau liberalų lyderis tvirtino, jog paskelbti kandidatą į Prezidentus partija jau pavėlavo. "Žiūrėkite, kaip kyla kandidatais į Prezidentus paskelbtų A.Kubiliaus, K.Bobelio reitingai", - pritarė E.Gentvilui ir Seimo narys Eligijus Masiulis.

Daugiausia balsų gavusį kandidatą dar turės patvirtinti Liberalų sąjungos kongresas. Pats R.Paksas, liberalų kandidato į Prezidentus rinkimus pavadinęs partiniu žaidimu, į tarybos posėdį neatvyko. Jis teisinosi, jog išvakarėse dalyvavo televizijos laidoje.

"Aš vakar Briuselyje buvau, bet į Palangą sugebėjau atvykti", - savo pavyzdžiu R.Paksą kritikavo E.Gentvilas.

"Lietuvos rytas"