aA
JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas sekmadienį pareiškė, kad teroristinis tinklas "al-Qaeda" Afganistane, regis, jau sutriuškintas, nors jo lyderiui Osamai bin Ladenui ir pavyko pabėgti. Paklaustas, ar ši karinė grupuotė buvo sutriuškinta Afganistane, C.Powellas sekmadienį "Fox News" atsakė: "Panašu, kad taip".
Colin Powell
Colin Powell
Vis dėlto ji pridūrė dar laukiąs patvirtinimo, kad " al-Qaeda" yra visiškai likviduota Afganistane. "Palauksime, kad sužinotume, ką šiuo klausimu sako JAV žvalgybos šaltiniai ir mūsų žmonės regione".

"Esu įsitikinęs, kad dar liko urvų, kuriuos reikėtų patikrinti, ir kad dar kai kur susiduriame su šiokiu tokiu pasipriešinimu. Tačiau apskritai, regis, ši kampanijos dalis artėja į sėkmingą pabaigą", - sakė jis.

"Al-Qaeda" yra sunaikinta Afganistane. Dabar ją turime sunaikinti visur, kur tik pasaulyje ji veikia", - sakė C.Powellas. Jungtinės Valstijos nuolat pabrėžia, kad dabartinė kovos su terorizmu kampanija turi būti tęsiama bet kurioje šalyje, kuri padeda teroristams ir teikia jiems prieglobstį.

C.Powellas išreiškė įsitikinimą, kad JAV pajėgoms galiausiai pavyks susekti Saudo Arabijoje gimusį O.bin Ladeną, kuris yra kaltinamas rugsėjo 11 dienos išpuolių JAV organizavimu.

"Nesvarbu kada, ar šiandien, ar rytoj, bet Bin Ladeną mes sugausime,", - sakė C.Powellas. Tačiau paklaustas, ar pagrindinis terorizmo išpuolių rengėjas vis dar tebėra Afganistane, C.Powellas atsakė: "Mes to tikrai nežinome".

"Turime informacijos, iš kurios galima spręsti ir tai, kad jis vis dar gali būti čia, ir tai, kad jis gali būti prasmukęs pro sieną. Mes nežinome. Tačiau galite būti tikri, kad mes lipame jam ant kulnų", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.