Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) lapkričio 12 dieną iš dalies patenkino bendrovių skundą ir perdavė jį iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos - Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT).

LVAT nuomone, VAAT rugpjūčio 21 dieną nepagrįstai atsisakė priimti bendrovių skundą, nes jį esą pateikė neįgaliotas asmuo, -aukščiausios instancijos teismas tvirtina, kad tai nėra pagrindas atmesti skundą, todėl leido bendrovėms sutvarkyti problemas. Bendrovės pirmosios instancijos teismo prašė atmesti ankstesnį jo sprendimą ir sustabdyti Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkursą.

Konkurso nestabdė ir Vilniaus apygardos bei Apeliacinis teismai, kurių „City Service “ ir „Realco statyba“ taip pat prašė jį stabdyti - teismai nutarė, kad prioritetas turėtų būti teikiamas viešajam interesui - iškeldinti Lukiškių kalėjimą iš Vilniaus centro.

Liepos pabaigoje Kalėjimų departamentas paskelbė, kad neskelbiamų derybų būdu į konkursą kviečiamas bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumas bei įmonės „MG Valda“ antrinė bendrovė „Pilies projektai“.

Šiame procese bandė dalyvauti ir „City Service“ ir „Realco statyba“, tačiau rugsėjo 30 dieną departamentas grąžino bendrovėms neatplėštus vokus su pasiūlymais. Kaip aiškino departamento vadovas Artūras Norkevičius, Viešųjų pirkimų tarnyba leido pradėti neskelbiamas derybas su „Hanner“ ir „Pilies projektais“, o ne su „City Service“.

Pastaroji anksčiau turėjo patikslinti duomenis apie kvalifikaciją, tačiau to nepadarė, todėl jos pasiūlymas buvo atmestas.

Pirmasis konkursas buvo nutrauktas gegužės pabaigoje dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų. „Hanner“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai“ - už 289,4 mln. litų, o „City Service“ konsorciumas - už 233,17 mln. litų.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)