aA
Nuosaikieji konservatoriai neketina keisti savo sprendimo atsiriboti nuo "motininės" konservatorių partijos ir sutinka būti iš jos pašalinti.
"Nesureikšminame konservatorių Priežiūros komiteto sprendimo - jeigu jie jau nusprendė pašalinti Gediminą Vagnorių, taip pat ir visus kitus po poros savaičių, tai yra jų sprendimas, mes čia neturime ką pridurti", BNS korespondentui sakė Nuosaikiųjų (konservatorių) frakcijos seniūnas Rimantas Pleikys.

Šis klausimas buvo aptariamas trečiadienį vykusiame Nuosaikiųjų (konservatorių) frakcijos posėdyje. Tačiau, R. Pleikio teigimu, jam buvo skirta "15 sekundžių, ir tuo kalba buvo baigta".

"Tai - jau vakarykštė diena. Turime svarbesnių reikalų", sakė Seimo narys.

Posėdyje nuosaikieji konservatoriai aptarė darbinius reikalus - ketvirtadienio Seimo posėdžio darbotvarkę, finansines valstybės problemas.

Kaip žinoma, dvylika ekspremjero G. Vagnoriaus šalininkų Seime kovo pabaigoje atskilo nuo Konservatorių frakcijos ir susibūrė į Nuosaikiųjų (konservatorių) frakciją.

Pirmadienį posėdžiavęs konservatorių partijos priežiūros komitetas nusprendė iš partijos pašalinti Gediminą Vagnorių, o kitiems jo šalininkams iki balandžio 15 pasiūlyta apsispręsti dėl narystės konservatorių partijoje.

Jei jie iki to laiko negrįš į Seimo konservatorių frakciją, jie nebebus laikomi partijos nariais.

Patys G. Vagnoriaus šalininkai sprendimą pašalinti jį iš konservatorių partijos įvertino kaip dar vieną žingsnį, tolstant nuo partijos rinkimų programos, bei atsisakymą siekti dialogo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.