aA
Izraelio antibalistinė raketa "Arrow-II", kurios gamybą rėmė Jungtinės Valstijos, ketvirtadienį išlaikė svarbų išbandymą. Ji pataikė į atskriejantį taikinį, pranešė šalies gynybos ministerija.
"Arrow" numušė balistinės raketos imitaciją, kuri skriejo link Izraelio krantų. Imitacija buvo panaši į Irako raketas "Scud", kurios buvo paleistos į Izraelį per 1991 metų Persijos įlankos karą.

"Visi bandymo tikslai buvo pasiekti, taikinys sunaikintas. Po šio bandymo "Arrow-II" sėkmingumo rodiklis pakilo: iš aštuonių bandymų septyni buvo sėkmingi, iš trijų sistemų bandymų trys pavyko", sakoma ministerijos pareiškime.

Pradiniai rezultatai rodo, kad trys pagrindinės sistemos - pati raketa, sekimo radaras ir ugnies kontrolės mechanizmas - suveikė kaip planuota.

Šis bandymas pastarosiomis savaitėmis buvo kelis kartus atidėtas dėl techninių nesklandumų.

"Arrow" projektas buvo pradėtas įgyvendinti prieš 10 metų ir iš pradžių buvo siejamas su nebesama JAV Strateginės gynybos iniciatyva (arba "Žvaigždžių karų" programa). Šio projekto uždavinys - Izraelio apsauga nuo Sirijos, Irako ir Irano raketų atakų.

Šio projekto kaina iki 2010 metų viršys 2 mlrd. dolerių (8 mlrd. litų). JAV tiesiogiai padengs maždaug 700 mln. dolerių šios sumos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.