Šaltinių teigimu, garso posistemės modulį gamins gerai pažįstama kompanija „Sennheiser“. Kol kas vyksta projektavimo darbai, tačiau jau galima pamatyti brėžinių ir piešinių.

Gerai matyti, kad „Sennheiser“ inžinieriai siūlo naudoti dvigubus lizdus „Bi-Jack“, kurie leis, pavyzdžiui, įdiegti keturis papildomus mikrofonus, kurie leis aktyvuoti triukšmo slopinimo technologijas bei įdiegti du garsiakalbius. Be to, antras lizdas leis muzika dalintis su draugu – kiekvienas galės prijungti savo ausines.

Kita idėja tapo trys modulio versijos: viena iš jų – su vienu lizdu, „Premium“ variantas su dviem lizdais ir bevielis sprendimas (visiškai be lizdų). Savo mintimis su kūrėjais galima pasidalinti forume „Phonebloks“.

Beje, neseniai publikuotas vaizdo klipas, kuriame demonstruojamas pilnai veikiantis modulinio telefono „Ara“ prototipas. Pristatyta versija vadinasi „Spiral 1“, ji yra paprastos konstrukcijos, su keletu pagrindinių modulių, tarp kurių – ekranas, USB lizdas, procesorius ir garsiakalbiai.

Sprendžiant iš vaizdo klipo, išmanusis telefonas veikia su operacine sistema „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“, tačiau kūrėjai žada, kad galutinė versija bus tiekiama su „Android 5.0 Lollipop“, kuri leis kai kuriuos modulius keisti neišjungiant išmaniojo telefono.

2015 m. sausio 14 d. (JAV) ir sausio 21 d. (Singapūre) įvyks specialiai „Project Ara“ skirta konferencija, kurioje bus pristatytas perdarytos ir patobulintos konstrukcijos prototipas „Spiral 2“.

„Google“ tvirtina, kad pirmasis serijinis telefonas „Ara“ prekyboje debiutuos 2015 m. sausio mėnesį, jis kainuos $50 (135 lt), tuo tarpu skirtingų gamintojų modulius, kaip jau minėta, bus galima įsigyti specialioje el. parduotuvėje.