aA
Policijos reidai Klaipėdos krašte visiems įgriso iki gyvo kaulo, tad šeštadienio rytą net 4 Klaipėdos kelių policijos biuro ekipažai atvyko į Skuodą, patikrinti kuo alsuoja šio pasienio rajono centro gyventojai. Dar neprašvitus pajėgos išsirikiavo tikrinti atvažiuojančius vairuotojus nuo Mažeikių.
Staigmena pareigūnams: Žemaitijoje įžūliausi vairuotojai – senukai
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Prieš aštuntą valandą ryto, automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojas Rimantas S., gim. 1965 m., pamatęs tiek policijos pareigūnų vienoje vietoje nustėro. Vyras net nesuprato, kad už jo važiuoja greitosios medicinos pagalbos automobilis su įjungtais mėlynos spalvos švyturėliais ir turi jis pasitraukti į kelkraštį. Pareigūnams vairuotojas taip netrukus ir paaiškino. Jis pats buvo blaivus. Už medikų automobilio nepraleidimą, piliečiui grėsė 200 - 400 litų bauda, arba vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 2 iki 4 mėnesių. Jis su pažeidimu sutiko, nusižengimų anksčiau padaręs nebuvo, tad vietoje įteiktas nutarimas sumokėti 100 litų baudą. Įstatymas tai leidžia, esant palankioms aplinkybėms bausti puse minimalios baudos suma.

Tuo pat metu sustabdytas pirmas visureigio vairuotojas, kurio organizme aptikta leistina norma alkoholio 0.33 prom. Tiek pat pripūtė ir dviratininkas, važiavęs į darbą. Oriai pareiškė, kad dirba traktorininku ir žino, kiek reikia išvakarėse išgerti, kad ryte neįkliūtum: „Tris pūslės trise, po 5,2 laipsnio, ir eit miegot“.

Netrukus nuo Mažeikių pusės pasirodė senučiukė, kuri taku stūmė dviratį apkrautą gėrybėmis: obuoliais, vaistažolėmis, maišais, maišeliais. Miškuose gyvenanti senutė nieko negirdėjo, apie tai, kad dviratininkai turi važiuoti dėvėdami šviesą atspindinčią liemenę arba dviratis iš visų pusių turi žybėti švieselėmis. Kai moteriškei buvo padovanota VĮ „Klaipėdos Regiono keliai“ šviečianti liemenė, ji su ašaromis akyse teištarė: „tokių gerų milicininkų dar nesu regėjusi“.

Tuo pačiu taku atvažiavo ir motorolerio vairuotojas Audrius S., gim. 1968 m. Nieko nebuvo. Buvo tik motoroleris ir jo vairuotojas. Jokių dokumentų, kad transporto priemonė apdrausta, be techninės apžiūros, neužregistruota. Pareigūnai nuėmė valstybinius numerius ir uždraudė toliau važiuoti.

Ir staiga nuo Mažeikių atlėkė automobilis „VW Passat“, kurio vairuotojas lenkė automobilių koloną posūkyje kirsdamas ištisinę liniją. Vyras vairuoja 40 metų ir dabar už savo poelgį atsiprašė: „Atsiprašau, daugiau taip nedarysiu“.

Kitas chuliganiškai vairuojantis senolis sulaikytas kitoje Skuode vietoje. Prie pliažo. Čia seno surūdijusio automobilio „VW Passat“ vairuotojas lenkė automobilių koloną, kuri buvo išsirikiavusi prie laikinųjų kelio ženklų „Stop, kontrolė“. Lenkė ant tilto, kirsdamas ištisinę liniją. Kai visus narsiai aplenkė ir buvo sustabdytas, paaiškėjo, kad su žmogumi neįmanoma susišnekėti. Iš pradžių buvo panašu, kad jis kalba latviškai, tačiau geriau įsiklausius paaiškėjo, kad vyras kalba labai žemaitiškai. Savo nuodėmes senolis taip pat suprato.

Kito automobilio „VW Passat“ vairuotojas Vytautas R., gim. 1989 m., Skuode kelių policijai įkliuvo atvažiavęs iš Šiaulių. Jis važiavo automobiliu, neturinčiu techninės apžiūros.

Apie policijos reidą Skuode netrukus pasklido gandas. Prie policijos kordono atvažiavo merginų ekipažas, kad galėtų akis paganyti į jaunus policininkus, bet joms nepasisekė, nes buvo sustabdytos policininkių.

Čia buvo sustabdytas ir pirmasis jaunuolis, kurio organizme aptikta daugiau alkoholio nei derėtų. Vos trijų mėnesių vairavimo stažą turinčiam automobilio „Audi 80“ vairuotojui Žilvinui J., gim. 1995 m., nustatyta 0.31 prom. alkoholio. Stažo neturinčiam vaikinui grėsė 800-1000 litų bauda. Jaunas vairuotojas turi sumokėti 400 litų, mat per tuos tris vairavimo mėnesius prasižengęs nebuvo. Vaikinas sakė, kad penktadienį trise išgėrė „dvi pūsles, šešių laipsnių alaus“.

Mosėdyje kelių policijos ekipažai padirbėjo apie valandą, per kurią du dviratininkai buvo apvilkti šviečiančiomis liemenėmis, padalinta atšvaitų.

Reidą Žemaitijoje vainikavo pažeidėjas Plungėje. Automobilio „Peugeot 207“ vairuotojas Juozas J., gim. 1955 m., pamatęs policijos patrulius, pradėjo važiuoti bordiūrais ir įsmuko į degalinės teritoriją. Čia jį radę policijos patruliai išsiaiškino, kodėl vyras bėgo. Jam nustatytas 0.16 prom. alkoholio, tačiau pilietis yra netekęs vairuotojo pažymėjimo už tai, kad vairavo neblaivus. Tada jam buvo nustatytas vidutinis girtumas 1.84 prom. alkoholio. Jis neteko teisų, ir nuo tada, pamatęs policijos uniformą, jis pasimeta ir pradeda važiuoti bordiūrais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.