aA
Dėl kovotojų išpuolių, per kuriuos žuvo per 30 žmonių, Egipto valdžia įvedė nepaprastąją padėtį Sinajaus pusiasalio šiaurėje. Apie tai praneša „Al Arabiya".
Abdel Fattah al-Sisi
Abdel Fattah al-Sisi
© Reuters/Scanpix

Sprendimas buvo priimtas per Nacionalinės tarybos posėdį, kurį sušaukė šalies prezidentas Abdelis Fattahas al-Sisi. Nepaprastoji padėtis įvesta trims mėnesiams šiauriniuose Sinajaus rajonuose. Be to, įsigaliojo komendanto valanda.

Anksčiau skelbta, kad per du išpuolius Sinajaus pusiasalyje žuvo per 30 saugumo tarnybų darbuotojų.

Primenama, kad Sinajaus pusiasalyje per mirtininko surengtą išpuolį žuvo mažiausiai apie 30 žmonių. Dauguma aukų yra kareiviai. Ataka įvykdyta prie kelio užtvaro netoli Al Arišo miesto detonavus užminuotą automobilį, pranešė agentūra AFP.

Tai yra vienas kruviniausių išpuolių nuo islamistų prezidento Mohammedo Mursi nuvertimo 2013 metų liepą. Nuo tada Sinajaus pusiasalis, kur gyvena daug beduinų, vis tampa radikalių islamo grupuočių išpuolių prieš saugumo pajėgas arena.

Teroristai savo vykdomus nusikaltimus Sinajuje vadina kerštu už tai, kad nuo M. Mursi nuvertimo buvo nužudyta daugiau kaip 1 400 jo šalininkų, dar 15 000 buvo suimti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.