aA
„Donecko liaudies respublikos“ (DLR) kovotojai Donecke mėgina atkirsti šiaurinę Kijevo rajono dalį, remdamasi liudininkų pranešimais skelbia svetainė 62.ua.
Donecko gyventojai: kažkam ruošiamės, sako, kad puolimas
© AFP/Scanpix

„Pravažiavimas iš Šachtiorsko aikštės į Kijevo prospektą yra užtvertas. Daug asmenų, vilkinčių žalias uniformas ir turinčių daiktus, panašius į ginklą“; mėgina užtverti gatvę, kas žino, kodėl?“; „Teigė, kad mėgina apsupti AP (artilerijos pulką – DELFI), pastatė tankus, todėl užtvėrė kelią“, - socialiniuose tinkluose rašė Donecko gyventojai.

„Kijevo prospektu į oro uosto pusę dabar pravažiavo tankų kolona, liaudies savigynos būriai ruošiasi gatvės mūšiams Donecko teritorijoje. Tankai gatvėse užėmė kovines pozicijas. Taip pat pastebėti zenitiniai kompleksai“, - skelbiama separatistų svetainėse.

„Į „Točmaš“ teritoriją įvažiavo technika, mažiausiai dvi pėstininkų kovos mašinos. Greičiausiai ten stovi ir dalis artilerijos“; „Prie srities užimtumo centro ir šalimais esančios mokyklos daugybė dyrovcų su minosvaidžiais, per raciją klausė, kur šaudyti“; „Toks įspūdis, kad ruošiamasi grandiozinei provokacijai. Prisiminkime tankus, ant kurių rašistai piešė Ukrainos skiriamuosius ženklus“; „Kažkam ruošiamės, sako, kad puolimas, tik neaišku, prieš ką ir kur“, - rašė doneckiečiai.

Jie taip pat praneša, kad Proletarų ir Petrovo rajonuose girdisi šūviai. „Per uždarytus langus girdisi pokšėjimai. Lengva vibracija per langus“; „Duslūs pokšėjimai, jaučiame pagal vibraciją“, - informavo miestiečiai.

Separatistų kovotojai prašo visus gyventojus nuo Putilovkos iki Vetkos kur nors išvažiuoti. Tačiau organizuota evakuacija nevyksta. Šiame rajone esančių įmonių darbuotojai taip pat prašomi palikti savo darbo vietas ir vykti namo, rašo unian.net.

Kaip praneša merija, naktis iš ketvirtadienio į penktadienį Donecke buvo nerami. Nuo 1 val. nakties daugelyje rajonų girdėjosi šūvių salvės iš stambaus kalibro ginklų, tačiau gyvenamųjų namų sugriovimų neužfiksuota.

NATO: Ukrainoje tebėra Rusijos karių

Rytų Ukrainoje tebėra Rusijos karių, o prie sienos su Ukraina tebėra sutelktos labai stiprios Rusijos pajėgos, nors dalis karių buvo išvesti, penktadienį pareiškė NATO vyriausiasis karinis vadas.

„Matėme gana gerą Rusijos pajėgų atitraukimą iš Ukrainos, tačiau nesuklyskite – rytų Ukrainoje yra likusių Rusijos pajėgų“, – JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as (Filipas Bridlavas) sakė žurnalistams NATO karinėje būstinėje netoli Monso miesto Belgijoje.

Dalis Rusijos karių, laikytų prie sienos su Ukraina, išvyko, o dalis kitų atrodo besiruošiantys išvykti, „tačiau pajėgos, kurios lieka ir nerodo jokių ženklų, kad ketina išvykti, tebėra labai, labai stiprios ir išlieka prievartos pajėgumu Ukrainos valstybės atžvilgiu“, – pabrėžė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.