aA
Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių aviacija surengė jau beveik 6,6 tūkst. skrydžių per kampaniją prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), taip pat numetė per 1,7 tūkst. bombų, ketvirtadienį pranešė Amerikos kariškiai.
Per JAV vadovaujamą kampaniją prieš IS numesta per 1,7 tūkst. bombų
© Reuters/Scanpix

Per operaciją „Įgimtas ryžtas“ („Inherent Resolve“) buvo atlikta tūkstančiai degalų papildymo ore misijų, žvalgybos skrydžių, taip pat 632 smūgiai iš oro Irake ir Sirijoje, nurodė JAV Centrinis štabas.

Ši naujausia statistika buvo paskelbta praėjus vienam mėnesiui po to, kai JAV vadovaujamos koalicijos operacija, anksčiau vykdyta tik Irake, buvo išplėsta į Siriją, stengiantis užkirsti kelią IS džihadistų puolimui.

Kiek ši aviacijos kampanija, kurios pabaigos terminas nėra numatytas, yra veiksminga – tebėra ginčijamas klausimas. Baltieji rūmai sako, kad smūgiai iš oro kovotojams padarė žalos, tačiau kritikai pažymi, kad grupuotė toliau sėkmingai atakuoja, nepaisydama tų reidų.

Koalicijos lėktuvai atakavo „Islamo valstybės“ taikinius, nuo rugpjūčio 8-osios Irake ir Sirijoje panaudoję daugiau negu 1,7 tūkst. bombų ir raketų, sakoma Centrinio štabo pranešime.

Vašingtonas dažnai pabrėžia, kad su IS kaunasi plati koalicija, tačiau iki šiol absoliučią daugumą smūgių įvykdė JAV lėktuvai.

Iš 632 bombardavimo reidų kitos koalicijos šalys, įskaitant keturias arabų valstybes, įvykdė tik 79 smūgius, nurodė Centrinis štabas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.