aA
„Kartais žmogaus atmintis būna klaidinga. Noriu užbaigti spekuliacijas: nebuvo susitikimo su Vladimiru Putinu akis į akį. Nebuvo jokio pasiūlymo dėl Ukrainos padalijimo“, – lenkų radijui TOK FM sakė buvęs Lenkijos premjeras, o dabar Europos Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.
Ewa Kopacz, Radoslawas Sikorskis, Donaldas Tuskas
Ewa Kopacz, Radoslawas Sikorskis, Donaldas Tuskas
© Reuters/Scanpix

Politikas išreiškė viltį, jog Radoslawo Sikorskio inerviu amerikiečių žurnalui „Politico“ neturės įtakos jo politinei karjerai.

„Noriu nuraminti: nei viename susitikime su V.Putinu nebuvo kalbama apie Ukrainos padalijimą. Neatsitiktinai kažkada buvo išgalvota diplomatija: verta kuo daugiau žinoti ir kuo mažiau kalbėti“, – sakė D. Tuskas.

Visi susitikimai su Rusijos prezidentu V. Putinu, pabrėžė politikas, buvo labai smulkiai užrašomi.

Šiuo atveju apie viską buvo informuotas Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis, pabrėžė D.Tuskas ir paneigė, jog 2008 metų vasarį Maskvoje įvyko jo dvišalis susitikimas su V.Putinu.

„Tai buvo susitikimas siaurame rate, kuriame dalyvavo tuometinis Lenkijos UR ministras R. Sikorskis, Lenkijos ambasadorius Rusijoje Jerzis Bharas“, – pasakė D. Tuskas.

DELFI primena, kad interviu Amerikos leidiniui „Politico“ R. Sikorskis pareiškė, jog esą 2008 metais V. Putinas užsiminė D. Tuskui, kad Rusija ir Lenkija galėtų pasidalyti Ukrainą.

Vėliau jis atsisakė savo žodžių, teigdamas, kad jį „apgavo atmintis“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.