aA
Gruzijoje viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad siūlydama pasirašyti specialią sutartį nuo Gruzijos atskilusiai Abchazijai Rusija mėgina faktiškai aneksuoti šį regioną, ir tai primena Krymo scenarijų.
L. Linkevičiaus įspėjimai Gruzijai: tai primena Krymo scenarijų
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Pasiūlius šį susitarimą, būtų faktiškai įteisinta aneksija labai panašiu būdu, kaip tai įvyko Kryme. Tai yra nepaprastai pavojinga tendencija, kuri turi būti vieningai pasmerkta“, - BNS telefonu iš Gruzijos sakė ministras po susitikimų su Gruzijos vadovais.

L. Linkevičius vizito metu taip pat susitiko su opozicijos atstovais, kurie teigia patiriantys valdžios persekiojimą, ir sakė raginęs visus politikus „peržengti vidines rietenas“ išorinės grėsmės akivaizdoje.

Dešimtajame paskutinio amžiaus dešimtmetyje apie atsiskyrimą paskelbusią Abchaziją ir kitą atskilusį regioną - Pietų Osetiją - po 2008 metų karo Rusija pripažino nepriklausomomis valstybėmis. Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių regiono karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė regionus laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

L. Linkevičius sakė vizito metu aplankęs nepripažįstamą sieną su Pietų Osetija.

Gruzija birželio mėnesį pasirašė asociacijos sutartį su ES ir siekia narystės NATO, tačiau perspektyvos išlieka miglotos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.