aA
Latvijos centro dešiniųjų partijos „Vienybė“ Etikos komisija gali rekomenduoti pašalinti iš partijos kelis į naująjį Seimą išrinktus partiečius, vykdžiusius su partijos valdyba nesuderintas individualias rinkimų kampanijas, kurios gali būti laikomos neetiškomis, trečiadienį vakare pranešė televizija LNT.
Latvijos „Vienybė“ gali pašalinti iš partijos kelis į Seimą išrinktus savo narius
© DELFI.lv

„Vienybės“ Etikos komisija trečiadienį ketvirtą kartą svarstė šį klausimą, tačiau sprendimo nepriėmė.

Į Etikos komisijos akiratį dėl savo rinkimų kampanijų pakliuvo į Seimą išrinkti Janis Upeniekas, Vilnis Kirsis ir Janis Junkuras bei į parlamentą nepatekęs Madaras Lasmanis. Visus juos Etikos komisijai apskundė partijos kolegos.

J.Junkuras trečiadienį nepasirodė Komisijos posėdyje, todėl ji atidėjo sprendimo priėmimą iki kitos savaitės, informavo LNT.

Neoficialūs šaltiniai televizijai sakė, kad Komisija svarsto galimybę pareikalauti, kad J.Junkuras, V.Kirsis ir J.Upeniekas atsisakytų Seimo nario mandatų, ir taip pat gali rekomenduoti pašalinti juos iš partijos.

Tačiau Komisija gali tik teikti rekomendacijas, o galutinį sprendimą turės priimti partijos valdyba.

„Vienybės“ lyderė, parlamento pirmininkė Solvita Abuoltinia į Seimą kandidatavo Kuršo rinkimų apygardoje Vakarų Latvijoje, tačiau čia „Vienybė“ laimėjo tik tris mandatus, o ji užėmė ketvirtą vietą, todėl į parlamentą nepateko.

Vienas iš tų trijų mandatų atiteko J.Junkurui, vykdžiusiam energingą individualią rinkimų kampaniją, per kurią buvo platinami lankstinukai su bendromis J.Junkuro ir vyriausybės vadovės Laimduotos Straujumos nuotraukomis bei premjerės pagyromis šiam politikui, kurios, kaip paaiškėjo, buvo išgalvotos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.