aA
Australas, kuris pateko į vienos organizacijos, visame pasaulyje gaudžiusios nepilnamečių aukų ieškančius seksualinius grobuonius, internetinius spąstus, buvo nuteistas kalėti ir tai, kaip manoma, yra pirmas apkaltinamasis nuosprendis vykdant vienos olandų grupės operaciją, pranešta trečiadienį.
Dešimtmete susidomėjęs australas įkliuvo į pedofilų medžiotojų spąstus
© AP/Scanpix

Olandų teisių gynimo grupė „Terre des Hommes“ pernai lapkritį paskelbė, kad interneto pokalbių svetainėse panaudojo kompiuterio generuotą 10-metę filipinietę „Sweetie“, kuri turėjo įvilioti į spąstus pedofilus.

Per 10 savaičių periodą daugiau kaip 20 tūkst. seksualinių grobuonių iš 71 valstybės kreipėsi į virtualią mergaitę prašydami seksualinių veiksmų priešais internetinę kamerą, o daugiau kaip tūkstantį pedofilų pavyko identifikuoti.

„Terre des Hommes“ nurodė, kad perdavus informaciją policijai keli nusikaltėliai buvo areštuoti, pavyzdžiui, Australijoje, Lenkijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Australas Scottas Robertas Hansenas (Skotas Robertas Hansenas) yra pirmasis žmogus, nuteistas šių interneto spąstų dėka, pranešė news.com.au, kuri nurodė, kad iš viso į spąstus pateko 46 australai.

Teismo pareigūnai sakė, kad 38 metų S.R.Hansenas antradienį buvo nuteistas dėl trijų kaltinimų, tarp jų – dėl tinklinio ryšio paslaugos naudojimo nepadoriam bendravimui su jaunesniu nei 16 metų asmeniu ir vaikų išnaudojimo medžiagos laikymo.

Jis taip pat buvo apkaltintas tuo, kad nepakluso nurodymams lytiniam nusikaltėliui.

„Jam buvo skirta dvejų metų bausmė, lygtinė po 260 dienų, kurias jis jau praleido tardymo izoliatoriuje“, – sakė teismo atstovė.

„Terre des Hommes“ sakė, kad internete į nieką nesikreipė, tik laukė, kol kas nors kreipsis į „Sweetie“ ir paprašys seksualinių veiksmų.

Ši teisių gynimo organizacija taip pat iškart nutraukdavo pokalbį, kai tik kas nors pasiūlydavo „Sweetie“ pinigų už seksualinius aktus.

Pranešama, kad Australijos federalinė policija atliko kratą S.R.Hanseno namuose po jo internetinio pokalbio su „Sweetie“, kurio metu jis buvo nuogas ir masturbavosi, svetainei news.com.au sakė „Terre des Hommes“ atstovas.

Kai 2013 metais buvo paskelbta apie tuos spąstus, „Terres de Hommes“ nurodė, kad jos tyrėjai buvo šokiruoti tokios patirties.

„Atsidurti 10-metės filipinietės kailyje ir pamatyti, ko kai kurie vyrai iš tavęs nori, jiems buvo šokiruojama patirtis, – sakė grupės kampanijų vadovas Hansas Guytas (Hansas Geitas). – Kai kurie reikalavimai ir veiksmai buvo tikrai nepadorūs“.

Organizacija sako norėjusi sukelti aliarmą dėl daugeliui nežinomos, bet sparčiai plintančios naujos vaikų išnaudojimo formos, kurios aukų vien Filipinuose yra dešimtys tūkstančių, – vadinamojo internetinio vaizdo kamerų vaikų sekso turizmo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.