aA
Kiemelyje prie sostinės Aušros vartų prostitutę seksualiai išprievartavusiam ir išžaginusiam 20 metų vilniečiui gali tekti ne tik gerai pakrapštyti piniginę, bet ir „pasėdėti“ pataisos namuose.
Rafalas Gordijevskis
Rafalas Gordijevskis
© DELFI / Kiril Čachovskij

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje jau net penkis kartus teistas Rafalas Gordijevskis kaltinamas seksualiniu prievartavimu ir išžaginimu.

Nukentėjusioji šioje byloje – sostinės Stoties rajone nelegaliai prostitucija užsiimanti 21 metų mergina. To ji net neslepia – mergina prisipažino, kad yra įklimpusi į narkotikų liūną, jiems per dieną yra priversta išleisti apie 300 litų.

Po išžaginimo nukentėjusioji kaltinamajam pareiškė ieškinį – savo patirtą neturtinę žalą įvertino 20 tūkst. litų. Tačiau ši suma yra per didelė – kaltę dėl seksualinės prievartos pripažįstantis R. Gordijevskis merginai sutinka sumokėti 10 kartų mažesnę sumą.

„Manau, kad 2 tūkst. Lt galėčiau sumokėti, bet ne iš karto – dabar nedirbu ir neturiu pinigų“, – sakė jis.

Tuo metu baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Egidija Belevičienė mano, kad nukentėjusiąjai už patirtus išgyvenimus turėtų būti priteista 10 tūkst. Lt.

Dėl inkriminuojamų nusikaltimų kaltinamąjį kaltu pripažinti prašiusi prokurorė jį siūlė įkalinti 3 metams, bet kadangi jis pripažino kaltę ir baudžiamoji byla buvo išnagrinėta supaprastinta tvarka, šią bausmę siūlė sumažinti trečdaliu.

Tokia bausmė per griežta, įsitikinęs R. Gordijevskis, teismo prašęs skirti ne su laisvės atėmimu susijusią bausmę.

Bylos duomenimis nustatyta, kad spalio 9-osios vakarą neblaivus R. Gordijevskis atvažiavo į Stoties rajoną, kur užkalbino čia vaikščiojusią prostitutę.

Kaltinamasis pasakojo, kad norėjo su ja pasimylėti, tačiau neturėjo pinigų, todėl šiai pasiūlė apsaugą – vadinamąjį „stogą“.

„Aš tave saugosiu už seksą“, – sakė jis.

Toks pasiūlymas merginos nesudomino, todėl jis pareiškė, kad už seksą sutinka sumokėti. Prostitutė įtarė kažką negero ir su tokiu pasiūlymu taip pat nesutiko.

Kadangi vyras jos nepaliko ramybėje, mergina nuo jo pabėgo, tačiau R. Gordijevskis ją toliau persekiojo – pasivijęs nusitempė į prie Aušros vartų esantį kiemą, kur krūmuose, panaudojęs fizinį ir psichologinį smurtą, ėmė prievartauti, o paskui – žaginti.

Nukentėjusioji pareigūnams sakė, kad prašė nepažįstamojo paleisti, tačiau šis nesileido į kalbas.

„Jis grasino, kad mane nužudys, jeigu priešinsiuosi ir šauksiuosi pagalbos“, – sakė ji.

Vis dėlto, merginos pagalbos šauksmą išgirdo pro šalį ėjęs vyras – jis sulaikė R. Gordijevskį ir iškvietė policijos pareigūnus.

Policijoje vyras aiškino, kad prostitutei esą būtų sumokėjęs už seksą, nors pinigų ir neturėjo.

„Labai atsiprašau nukentėjusiosios“, – teisme sakė kaltinamasis.

Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis į Kauno moterų draugiją tel. 8 655 00775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalba bei atstovavimas bylose).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.