Į DELFI kreipėsi tokį laišką gavęs skaitytojas, nesupratęs, kodėl turi nekreipti dėmesio į skaitiklio parodymus.

„Prieš savaitę iš „Lesto“ gaunu grėsmingą laišką (nors parašytą mandagiai). Jame rašoma, kad „mokėjimuose už elektros energiją yra netikslumų. Dėl to susidarė skirtumas tarp Jūsų nurodytų ir „Lesto“ apskaitos duomenimis apmokėtų rodmenų. Atliekant einamuosius mokėjimus pagal skaitiklio rodmenis prašome skaičiuoti suvartotą elektros energijos kiekį nuo rodmenų 14297 kWh ir taikyti elektros kainą 0,474 Lt/kWh“. Tuojau pat nubėgu prie skaitiklio, o jis rodo 13177. Rašau „Lesto“ ir klausiu iš kur atsirado tokie, švelniai tariant, keisti rodmenys“, - piktinosi skaitytojas.

Laišką parašęs žmogus tvirtino visuomet sąžiningai mokėjęs už elektrą ir nė neįsivaizduojąs, iš kur galėjo būti netikslumų.

„Pasiguodžiu pažįstamiems ir pamatau, kad tai vos ne visuotinė problema. Kyla klausimas, iš kur gali atsirasti nepriemoka, jei mokėjimuose nėra praleistas nei vienas skaičiukas“, - teiravosi jis.

„Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba DELFI sakė, kad tokia situacija su šio kliento sąskaita galėjo susidaryti dėl to, kad klientas už elektrą atsiskaitinėjo senais didesniais tarifais ir jis turi ne nepriemoką, o permoką.

„Pagal žmogaus mokėjimus sistema automatiškai nurodo didesnį suvartojimą nei jo skaitiklyje, nes jį apskaičiuojame pagal atliktus mokėjimus. Susidarius permokai paprastai prašome klientų pradėti mokėti mūsų pranešime nurodyta elektros kaina tuomet, kai kliento skaitiklis pasieks mūsų nurodytus rodmenis“, - komentavo jis.

Bendrovė skelbia apie galimus deklaruotų ir apmokėtų rodmenų netikslumus nuo šių metų balandžio trumposiomis žinutėmis ir laiškais jau informavusi 127 tūkst. klientų, dar apie 60 tūkst. klientų planuojama informuoti iki šių metų pabaigos.

„Tai darome siekiant užtikrinti, jog visi mokėjimai būtų atliekami teisingai – pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos skelbiamas elektros energijos kainas. Kliento suvartotą energijos kiekį apskaičiuojame pagal jo sumokėtas sumas ir jo pasirinkto tarifo plano kainą. Jei klientas taiko kitokią tarifo plano kainą, gali susidaryti permoka arba nepriemoka ir apmokėtas rodmuo gali skirtis nuo kliento elektros skaitiklio pateikiamo rodmens“, - teigė M. Burba.

DELFI primena, kad šiuo metu vienos laiko zonos elektros tarifas yra 0,474 Lt/kWh, o besinaudojantiems dviejų laiko zonų tarifu dieną suvartojama elektra kainuoja 0,513 Lt/kWh, naktį ir savaitgaliais – 0,384 Lt/kWh.

Gyventojams, kurie naudojasi elektrinėmis viryklėmis, vienos laiko zonos elektros tarifas yra 0,465 Lt/kWh, o dviejų laiko zonų – atitinkamai 0,503 Lt/kWh ir 0,378 Lt/kWh.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)