Su nerimu oro uoste laukę žmonės apie 21 val. sužinojo, kad nelaimės išvengta. DELFI gavo patvirtinimą, kad lėktuvas nusileido saugiai.

Problemų kilo lėktuve, kuris turėjo skristi reisu Vilnius-Maskva. Vos pakilus lėktuvui pilotas pranešė apie galimas problemas ir paprašė leidimo nusileisti.

Darbo reikalais į Maskvą skridęs Ernestas pasakoja, kad įsėdę į lėktuvą keleiviai maždaug 15 minučių laukė, kol bus duotas leidimas kilti. Anot pašnekovo, pakilęs lėktuvas skrido maždaug 20 minučių, tačiau jau tada keleiviui kilo įtarimas, kad kažkas negerai.

„Aš labai daug skraidau ir šįkart taip ir maniau, kad kažkas vyksta ne taip, nes šiaip girdisi, kai ratai susiskleidžia, o dabar nesigirdėjo“, - DELFI pasakojo Ernestas.

Vyras juokiasi, jog dar daugiau įtarimų kilo, kai stiuardesės nepradėjo siūlyti kavos, arbatos ar maisto.

„Skridom skridom, galvoju, jau arbatą turi nešti. Bet nieko nenešė,“ - juokėsi vyras.

Tuomet lėktuve įsijungė šviesa, nes buvo tamsu, ir pilotas pranešė, jog atsiprašo keleivių, tačiau lėktuvas turės grįžti atgal į Vilniaus oro uostą, kadangi nesusiskleidžia lėktuvo ratai.

„Pradėjo visi dairytis į šonus. Galvojom gal ten ne tik ratai, gal varikliui kažkas atsitiko,“ - pasakojo keleivis.

Anot Ernesto, lėktuve kilo nedidelė panika nors lėktuvas buvo pustuštis. Anot jo, didelė dalis keleivių buvo kazachai.

Keleivis pasakoja, kad nusileidimas taip pat buvo keistas – lėktuvas pakrypdavo tai į kairę, tai į dešinę pusę. Kai lėktuvas pagaliau nutūpė ant žemės, anot Ernesto, pasidarė ramiau.

Pašnekovas teigia, kad buvo šiek tiek baisu, nes kilo minčių, jog pilotas stengiasi nuraminti keleivius, kad nekiltų panika, o gedimas kur kas rimtesnis nei sakoma.

„Moteris, kuri skrido atsipalaidavusi, su kompiuteriu ant kelių, po piloto pranešimo apie gedimą viską susidėjo ir pradėjo vis tvirčiau veržtis diržą“, - pasakojo Ernestas.

Didžiausią nežinią, anot Ernesto, kėlė klausimas, koks tas gedimas ir ar pavyks sėkmingai nusileisti. Pro langą nieko nebuvo matyti.

Paklaustas, ar ilgai reikės laukti kito skrydžio, Ernestas paaiškino, kad nusprendė paaukoti savo lėktuvo bilietą ir išvažiavo namo.

„Aš tikrai nebeskrisiu tuo lėktuvu. Išvažiavau namo, tegul skrenda, kas nori. Mano 250 litų aleliuja,“ - DELFI sakė Ernestas. Jis taip pat pridūrė, jog iš smalsumo skambino į oro uostą ir sužinojo, kad lėktuvas vis dar neišskrido.

Ernestas pasakoja, jog kurioziškiausia situacija buvo, kai žmonės buvo sugrąžinti į oro uostą, o juos pasitiko personalas, kuris keleiviams turėjo paaiškinti esamą situaciją. Dauguma keleivių, anot Ernesto, buvo rusakalbiai ir jie pradėjo klausinėti, kada bus kitas skrydis.

„Personalas sakė, kad dar neturime informacijos, kad galbūt turėsime po pusvalandžio. O tuo metu girdžiu, kaip per raciją lietuviškai sako: kur iškrauti lagaminus, nes čia ilgam,“ - nutikimą pasakojo keleivis.

Palinkėjus geros kelionės rytoj, Ernestas tik nusijuokia: „važiuosiu traukiniu - neskrisiu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)