aA
JAV karinėms oro pajėgoms nepavyko išvengti klaidos. Vienas iš 28 kurdams skirtų paketų su ginklais, amunicija ir medikamentais, kurie sekmadienį buvo išmesti virš Sirijos Kobanės miesto, pateko į džihadistų rankas. Tai pripažino JAV gynybos departamentas, rašo „spiegel.de“.
Sirijos kurdams skirtas JAV krovinys su ginklais pateko į islamistų rankas
© Scanpix

Anot duomenų, vienas krovinys nusileido teritorijoje prie Kobanės, kurią kontroliuoja „Islamo valstybė“ (IS). Islamistai nuo rugsėjo vidurio mėgina užimti šį netoli Turkijos esantį miestą.

Sulaukę netikėtos dovanos, radikalai ją mielai rodė „YouTube“ publikuotame įraše. Jame matyti, kaip IS kovotojai apžiūrinėja dėžes su rankinėmis granatomis.

Ginklai, kuriuos turi IS, neretai yra modernesni ir geresni nei iš šios siuntos. Radikalai turi priešlėktuvinių raketų, artilerijos ir šarvuotų automobilių. Jie ne kartą yra išplėšę Irako kariuomenės, kurią apginkluoja JAV, karines bazes.

JAV gynybos departamentas pripažino klaidą, tačiau pabrėžė ją laiku pastebėjęs. Amerikiečių naikintuvas esą grįžo atgal ir sunaikino ne į paskirties vietą nukritusį krovinį.

Kada darytas „YouTube“ paskelbtas įrašas, neaišku. Ar džihadistai radinį nufilmavo prieš jį sunaikinant JAV lėktuvui? O gal Pentagonas padarė antrą klaidą? Gali būti, kad džihadistai laiku aptiko radinį ir kad JAV bombos jo nepasiekė.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.