Ch. De Margerie pasisakė prieš bet kokias sankcijas, tačiau patikino, kad „Total“ jų laikysis. Taip pat jis paragino Rusijos ministrą pirmininką Dmitrijų Medvedevą taisyti situaciją politiniais metodais ir priminė apie anksčiau jau taikytą atvirumo politiką, rašo vedomosti.ru.

„Tikimės, kad išsaugosime didžiąją mūsų verslo dalį, ypač atsižvelgiant į įsipareigojimus, egzistuojančius tarp mūsų, jūsų vyriausybės ir mūsų partnerių Rusijoje. Tai susiję su visiškai nepasikeitusia mūsų įmonės strategija. Su Rusija mus jau sieja ryšys. Norime ir toliau investuoti į jūsų šalį, kaip ir anksčiau esame pasirengę duoti viską, ką turime geriausio.

Iš esmės esame prieš sankcijas. Kartoju tai vėl ir vėl. Tai jums yra žinoma. Tai man neprideda populiarumo savo šalyje: dažnai esu kaltinamas, kad esame vedini vien tik išskaičiavimu. Iš tiesų pasisakau prieš sankcijas, nes manau, kad jos yra nesąžiningos ir neefektyvios. Manome priešingai – politiniams nesutarimams reikia politinių sprendimų. Jei lieka tik sankcijos, tai reiškia diplomatinę nesėkmę.

Vis dėlto norėčiau pabrėžti, kad mes gerbiame taikomas sankcijas. Jokiomis aplinkybėmis nenusižengsime įstatymams. Taigi, nepriklausomai nuo to, patinka tai mums ar ne, paklusime jūsų šaliai Europos Sąjungos (ES) taikomoms sankcijoms.

Pasisakome prieš sankcijas taip pat ir dėl to, kad verslas – tai pozityvi jėga, kanalas dialogui ir kelias į tarpusavio supratimą, o tai reiškia, kad užgriuvus sunkumams verslą būtina ginti ir stimuliuoti. Šiandieną vyksta priešingi procesai: verslas yra tapęs politikų įkaitu., todėl manau, kad būtina imtis veiksmų.

Su visa pagarba mes primygtinai prašome jūsų imtis visų būtinų priemonių, kad ši situacija būtų pagerinta. Aš jokiais būdais neketinu kištis į politiką ir neteiksiu prielaidų, kurias daryti neturiu jokios teisės. Tik noriu pasakyti, kad mūsų tikslas – ilgalaikės ir stabilios iš užsienio į Rusiją nukreiptos investicijos. Privalome atkurti stabilią ir taikią ekonominę terpę tarp Rusijos ir mūsų valstybių. Noriu atkreipti dėmesį tai, kad beveik tą patį patariu ir savo šalies vyriausybei, nes esu tikras, kad tarpusavio supratimą galima pasiekti tik tada, kai pastangas deda abi pusės.

Gerbiamas ministre pirmininke, Rusija Vakaruose turi daug draugų ir partnerių. Mes nemanome, kad Rusiją galima izoliuoti nuo pagrindinių pasaulyje vykstančių ekonominių ir politinių procesų. Esu tvirtai įsitikinęs, kad atvirumo politika, kuri jau anksčiau padėjo mums įveikti tiek kliūčių, turi būti tęsiama“, - kalbėjo Ch. de Margerie.

Spalio 20 d. Maskvoje surengtas planinis Konsultacinės tarybos užsienio investicijų klausimais posėdis, pirmininkaujant Rusijos ministrui pirmininkui Dmitrijui Medvedevui. Tarp 29 į šį posėdį atvykusių vadovų buvo ir įmonės „Total“ vadovas Ch. de Margerie.

„Total“ vadovo lėktuvo katastrofa Maskvoje įvyko dėl „nusikalstamo aplaidumo“, sako tyrėjai

Lėktuvo katastrofa Maskvoje, per kurią žuvo Prancūzijos naftos bendrovės „Total“ vadovas Christophe'as de Margerie, įvyko dėl Vnukovo oro uosto aukšto rango pareigūnų „nusikalstamo aplaidumo“, antradienį nurodė rusų tyrėjai.

„Tai buvo ne siaubinga virtinė tragiškų aplinkybių, ... o nusikalstamas aplaidumas“ pareigūnų, kurie neužtikrino oro uosto darbuotojų pareigų koordinavimo, sakoma Federalinio tyrimų komiteto pareiškime.

Griežtame pareiškime komiteto atstovas Vladimiras Markinas perspėjo, kad keli Vnukovo oro uosto aukšto rango pareigūnai bus nušalinti.

„Tyrėjai netrukus imsis priemonių nušalinti nuo pareigų virtinę oro uosto pareigūnų, kurie gali trukdyti tyrimui“, – sakė V.Markinas.

Jo pareiškimas pasirodė kelios valandos po to, kai Ch.de Margerie lėktuvas „Falcon Dassault“ sudužo pirmadienį prieš pat vidurnaktį, ruošdamasis išskristi į Paryžių. Kildamas jis kliudė važiuojančią sniego valymo mašiną, užsiliepsnojo ir nukrito ant kilimo ir tūpimo tako. Žuvo visi keturi lėktuve buvę žmonės.

Tyrėjai iš pradžių sakė, kad didžiausią dėmesį skiria sniego valymo mašinos vairuotojo, kuris buvo sulaikytas, ir skrydžių kontrolierių vaidmeniui, bet V.Markinas sakė, kad tyrimo metu bus domimasi ir aukštesniais oro uosto pareigūnų ešelonais.

„Nepaisant to, kad pirmi įtariamieji jau pasirodė, taip pat akivaizdu, kad oro uosto aukšto rango vadovybė stovi už tiesiogiai (su nelaime) susijusių asmenų neatsakingų veiksmų“, – sakė V.Markinas.

Sniego valymo mašinos, kurią kliudė „Total“ vadovo lėktuvas, vairuotojas buvo sulaikytas 48 valandoms, tyrėjai prašys teismo pritarti jo areštui, sakė V.Markinas, kuris nurodė, kad tas vairuotojas yra Vladimiras Martynenka.

Tyrėjai anksčiau paskelbė, kad V.Martynenka nelaimės metu buvo girtas, bet jo advokatas tai neigė ir sakė, kad jo klientas dėl širdies problemų alkoholio išvis nevartoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)