aA
Politinis strategas iš Maskvos Aleksandras Borodajus, seniau ėjęs vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ premjero pareigas, o pastaruosius mėnesius buvęs „Donecko liaudies respublikos“ ministrų tarybos pirmininko pavaduotoju ir vyriausiuoju patarėju, traukiasi iš posto, skelbia newsru.com.
Aleksandras Borodajus
Aleksandras Borodajus
© Scanpix

„Donecko liaudies respublikos“ atstovai spaudai skelbia, kad A. Borodajus palieka postą „apsisprendęs imtis naujo darbo“. Pats politikos strategas kol kas neatvirauja, kuo dabar ketina užsiimti.

„Šiuo metu kaip tik ramiai baigiu pradėtus darbus. Nepaisant pokyčių, labai palaikau savo draugą, „Donecko liaudies respublikos“ ministrą pirmininką Aleksandrą Zacharčenką. Ir ketinu jį visada palaikyti. Tiesiog dabar oficialios pareigos „Donecko liaudies respublikoje“ man visai nebūtinos“, - paaiškino A. Borodajus per interviu RBK.

Kaip sako A. Borodajus, „Donecko liaudies respublika“ „pavyko“: „Tai akivaizdus faktas net ir Ukrainoje, tai supranta visi daugiau ar mažiau mąstantys žmonės“.

„Labai ramiai dariau savo darbą iki tam tikro finalo. Esu labai patenkintas tuo, ką padariau. Būti pačioje „Donecko liaudies respublikos“ širdyje man nebereikia. Manau, kad naudingesnis būsiu būdamas tuo, kuo buvau visada – politikos konsultantu“, - pridūrė buvęs Donecko separatistų lyderis.

Gali būti, kad A. Borodajus ketina grįžti į gimtinę – Rusiją. Apie tokią galimybę jis dar rugpjūtį kalbėjo per interviu „Novaja Gazeta“: „Respublikoje jau nusistovėjo hierarchija, valdžia daugmaž suformuota, o mano paslaugų, bent jau taip tikiuosi, vis dažniau prireiks Maskvoje. Ten reikia spręsti paramos respublikai klausimus. Viliuosi, kad Maskva ir toliau imsis rimtų žingsnių, kad nutrauktų tą beprotišką pilietinį karą, kurį kovoja slavai prieš slavus. Tam, kad galėčiau tuo užsiimti, turiu būti ten“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.