aA
Į Lietuvą antradienį atvyks naujasis Švedijos premjeras Stefanas Loefvenas, jis susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite ir premjeru Algirdu Butkevičiumi.
Stefanas Loefvenas
Stefanas Loefvenas
© AP/Scanpix

Lietuvos ir Švedijos vyriausybių vadovai aptars dvišalius santykius, regioninį bendradarbiavimą. Kaip BNS sakė premjero patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė, premjerai kalbės apie vykdomą elektros jungties projektą, A.Butkevičius svečią supažindins su suskystintų gamtinių dujų terminalo projektu.

Socialdemokratų lyderis S.Loefvenas premjero pareigas pradėjo eiti spalio pradžioje, kai jo vadovaujama partija sėkmingai pasirodė parlamento rinkimuose.

Antradienį Švedijos premjeras taip pat viešės Latvijoje ir Estijoje. Vizitas vyksta tuo metu, kai Baltijos regione jaučiamas didesnis nerimas dėl saugumo situacijos ir Rusijos karinio aktyvumo. Įtampą dar padidino pranešimai apie pastebėtą užsienio povandeninį laivą prie Švedijos krantų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.