aA
Po šių mokslų metų Balajee Govindaraj baigs Kauno technologijos universiteto (KTU) magistro studijas. Kaunas buvo pirmasis miestas, kur studentas iš Indijos gyveno ilgesnį laiką. Lietuvoje B. Govindaraj nustebino gausios lietuvių žinios apie jo tėvynę. Lietuvius indas vadina labai ramiais žmonėmis ir linki mums daugiau šypsotis.
Balajee Govindaraj
Balajee Govindaraj
© Asmeninio archyvo nuotr.

„Kaunas yra pirmoji vieta, kur išvykęs iš Indijos aš gyvenu ilgesnį laiką – visą savo gyvenimą gyvenau gimtinėje“, - DELFI teigė 23 metų B. Govindaraj.

Patinka žaluma

Jau ne pirmas DELFI kalbintas laikinojoje sostinėje gyvenantis užsienietis pabrėžia Kauno žaliuosius plotus. Ne išimtis ir pašnekovas iš Indijos.

„Man patinka, kad Kaune daug žalumos. Man patinka gaivus Lietuvos klimatas – tai man suteikia tarsi meditacijos pojūtį. Tai leidžia mano protui pailsėti ir atsigauti. Kaune man tai patinka labiausiai“, - sako indas.

Paklaustas, kokį įspūdį jam paliko vietos gyventojai, B. Govindaraj sako, kad lietuviai atrodo labai ramūs žmonės.

„Pastebėjau, kad lietuviai stengiasi niekada vienas kitam netrukdyti – kiekvienas ramiai dirba savo darbą. Tačiau jei paprašai lietuvio pagalbos – jis niekada neatsisakys“, - sako studentas.

Paprašytas įvardinti mėgstamiausią laikinosios sostinės vietą, B. Govindaraj pateikia gan netikėtą atsakymą – tai jo bendrabučio kambarys.

„Labai prašau - tik neklauskite kodėl, - juokiasi indas, - Aš ir pats net nežinau atsakymo. Bet aš myliu savo kambarį. Man labai patinka stebėti miestą per savo kambario langą“.

Norėtų matyti daugiau šypsenų

Daug apie Kauno minusus indas nekalba, tačiau pripažįsta, kad norėtų žmonių veiduose matyti daugiau šypsenų.

„Net nežinau, kas man Kaune ir Lietuvoje nepatinka. Galbūt, jei klausite primygtinai, norėtųsi, kad žmonės daugiau šypsotųsi ir vienas kitam tartų daugiau šiltesnių žodžių. Ypatingai užsieniečiai jaustųsi patogiau, jei girdėtų daugiau palaikančių žodžių. Žinoma, mes esame atvykėliai, bet mes taip pat esame žmonės ir mes nenorime jums pakenkti“, - sako B. Govindaraj.

Atvykęs į Lietuvą indas liko nustebęs, kiek lietuviai daug žino apie Indiją.

„Aš buvau labai nustebęs, kad Lietuvos žmonės tiek daug žino apie Indiją ir jos tradicijas. Aš to tikrai nesitikėjau ir buvau maloniai nustebintas. Girdėjau, kad lietuvių kalba turi panašumų su senovine Sanskrito kalba. Tai mus dar labiausiai suartina“, - sako studentas.

Indija pagal plotą yra septinta šalis pasaulyje. Pagal gyventojų skaičių, su beveik 1,3 milijardo žmonių, Indija nusileidžia tik Kinijai.

„Apskritai Lietuva, turbūt kaip ir daugelis kitų šalių, labai skiriasi nuo Indijos. Indijoje mes turime labai skirtingų kultūrų, kalbų, religijų ir panašiai. Skirtinguose Indijos regionuose žmonės gyvena labai skirtingą gyvenimą. Štai kodėl Indija vadinama „Įvairovių žeme“ arba „Vienybės įvairove“, - sako B. Govindaraj.

Kiekvieną pirmadienį DELFI pateikia pokalbius su vis kitų šalių atstovais, gyvenančiais ar besimokančiais Kaune.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.