aA
Vilniaus savivaldybės švietimo specialistai pradėjo tyrimą dėl dviejų mokyklų, kurių moksleiviai vyko į Rusijos sukarintas stovyklas, pranešė LNK žinių laida "Labas vakaras, Lietuva".
Rusijoje vykęs renginys „Sojuz 2014 – pergalės paveldėtojai“ (soldatru.ru nuotr.)
Rusijoje vykęs renginys „Sojuz 2014 – pergalės paveldėtojai“ (soldatru.ru nuotr.)

"Kai tik gavome informaciją, kad įvyko toks dalykas, iš karto buvo pradėtas tyrimas, kuris vyksta ir šiuo metu", - LNK žinioms sakė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Gintaras Petronis.

Pasak departamento vadovo, savivaldybė mokytojų bausti negali, tai yra mokyklos direktorių atsakomybė. Tačiau mokyklų direktoriams gali būti taikomos drausminės nuobaudos.

"Aš manau, kad kiekvienas žmogus atostogų metu turi teisę vykti ten, kur jam patinka. Tačiau jeigu jis vyksta kartu su mokyklos moksleiviais, esmė iš karto keičiasi. Vadovai gali būti baudžiami pagal darbo kodeksą arba kažkokia drausmine nuobauda, arba aukščiausia. Aš nemanau, kad iki aukščiausios nueis", - sakė G. Petronis.

Anot žiniasklaidos, Rusijos visuomeninės organizacijos "Tėvynės garbė" Kirgizijoje surengtoje stovykloje dalyvavo dešimt moksleivių iš Vilniaus Sofijos Kovalevskajos mokyklos, Vilniaus Kačalovo gimnazijos. Teigiama, kad į Rusijos kariuomenės ir FSB remiamas stovyklas važiavo ir kitų mokyklų mokiniai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.