aA
Ankstyvą spalio 20 dienos rytą ne vienas vairuotojas nustebo, pamatęs nemažą automobilių eilę Marijampolės miesto prieigose. Kai kurie vairuotojai piktinosi, kad nesuspės laiku nuvykti į darbą, nuvežti vaikų į mokyklas ar darželius, bet Marijampolės kelių patruliai ėmėsi reguliuoti transporto srautus it tęsė rytinį vairuotojų blaivumo patikrinimą.
Per reidą įkliuvęs girtas vairuotojas pareiškė: nušaukit mane!
© Marijampolės apsk. VPK nuotr.

Policija informuoja, kad keturi kelių patrulių ekipažai darbą pradėjo dar prieš 7 valandą ryto.

Per keletą reido valandų patikrintas 181 vairuotojo blaivumas. Vienam buvo nustatytas vidutis ir dviem vairuotojams – lengvi girtumo laipsniai. Dar vienam vairuotojui atsakomybės už vairavimą išgėrus pavyko išvengti, nes jis neviršino nustatytos leistinos alkoholio normos.

Pirmasis neblaivus lengvojo automobilio vairuotojas buvo sustabdytas Marijampolės mieste, Marių gatvėje. Po to, kai minėtam piliečiui pareigūnai nustatė vidutinį neblaivumo laipsnį (1,89 prom. alkoholio), šis pasigailėjo šįryt važiavęs į darbą, priekaištavo ir sau dėl tokio kvailo poelgio, ir pareigūnams, kad jo kelionę nutraukė likus vos keliasdešimčiai metrų iki jo darbovietės. Kol kelių patrulė rašė protokolą, vairuotojas jai išpasakojo dalį savo gyvenimo.

Nuolat pareigūnams kalbėjo, kad dėl tokio savo poelgio jis dabar praras darbą, negalės savo motinai nupirkti vaistų :„Dabar liksiu be darbo, motina be vaistų! Nušaukit mane!“.

Kiti du neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatyti lengvi girtumo laipsniai, buvo sustabdyti kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ir kelyje Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas.

Marijampolės aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai įspėja, kad tokie ir panašūs netikėti reidai bus organizuojami nuolatos, keičiant patruliavimo vietas ir laiką, kad pažeidėjai negalėtų išvengti atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, o ypač už vairavimą išgėrus.

Siekiant skatinti kultūringą transporto priemonių vairuotojų elgesį, mažinti pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų, dėl ko įvyksta eismo nelaimės, Marijampolės aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Alytaus aps. VPK Kelių policijos skyriumi, spalio 17 dieną surengė netikėtus reidus Marijampolės ir Alytaus miestuose.

Pagal iš anksto suderintą priemonių planą marijampoliečiai eismo saugumą užtikrino Alytaus mieste, o alytiškiai – Marijampolėje. Dirbo 14 kelių policijos pareigūnų. Marijampolės kelių patruliai Alytuje patikrino 305 transporto priemonių vairuotojus. Nustatė net 26 Kelių eismo taisyklių pažeidėjus, net trys iš jų buvo neblaivūs vairuotojai – viena moteris ir du vyrai.

Dar vieno alytiškio, kad ir blaivaus, diena baigėsi liūdnai. Marijampolės kelių patruliai už tai, kad jo vairuojamos transporto priemonės žibintai neatitiko techninių reikalavimų, surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą, skyrė baudą ir panaikino techninės apžiūros dokumento galiojimą. Pilietis, bandydamas išvengti taikomų sankcijų, Marijampolės Kelių policijos skyriaus pareigūnui į kišenę įdėjo 50 litų, nors prieš tai ir buvo įspėtas dėl gresiančios atsakomybės. Dėl šio bandymo papirkti valstybės tarnautoją alytiškiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar dviem Alytaus miesto gyventojams buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už tai, kad jie vairavo mopedus neturėdami teisės vairuoti. Taip pat nustatyti trys pėstieji, kurie pažeidė Kelių eismo taisykles, ir vienas dviratininkas, kuris vairavo dviratį būdamas neblaivus. Trys vairuotojai važiavo automobiliuose neprisisegę saugos diržais, du automobilių vairuotojai buvo nubausti už tai, kad jų automobiliams neatlikta privalomoji valstybinė techninė apžiūra ir vienas dėl to, kad jo automobilis neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Alytaus kelių patruliai taip pat neleido Marijampolės gatvėmis važinėtis pažeidėjams, jų nustatė net 22. Iš jų net 5 – neblaivūs dviračių vairuotojai, 7 pėstieji, kurie pažeidė Kelių eismo taisykles. 3 vairuotojams surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus dėl to, kad jie vairavo nustatyta tvarka neįregistruotus automobilius, 4 - neapsidraudę privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, 1 - be valstybinės techninės apžiūros ir 1 vairuotojas, kuris vairavo neprisisegęs saugos diržu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.