aA
Raigardo punkte pasieniečiai sulaikė baltarusį, kuris į savo šalį iš Lietuvos bandė išvežti nedeklaruotus grynuosius pinigus už maždaug 117 tūkst. litų. Dabar užsieniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.
Pasieniečiai iškratė baltarusio kišenes, radinys to buvo vertas
© VSAT

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad penktadienį Varėnos rinktinės pasieniečiai patikrino per Raigardo kontrolės punktą iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio krovininio automobilio „MAZ“ baltarusiškais numeriais su puspriekabe „Schmitz“ ir jį vairavusio 25-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Jie buvo tvarkingi.

Pasak baltarusio, gabenusio plastikinius indelius pieno pramonei, deklaruotinų daiktų jis neturėjo.

Raigardo punkte dirbusiems pasieniečiams ir jų kolegoms iš Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus kilo įtarimų, kad vairuotojas sako netiesą. Nuspręsta užsienietį apieškoti. Tikrinimo metu baltarusio drabužių kišenėse VSAT pareigūnai aptiko nustatyta tvarka nedeklaruotų pinigų – 32 910 JAV dolerių, 8185 eurus ir 1 679 150 Baltarusijos rublių. Bendra šių pinigų vertė Lietuvoje yra apie 117 tūkst. litų.
Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai užsieniečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Baltarusį po apklausos pasieniečiai uždarė į areštinę. Jo vairuotas automobilis saugojamas Druskininkų užkardoje.

Kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvą iš trečiosios šalies ar išvykstantis iš Lietuvos į trečiąją šalį ir gabenantis didesnę kaip 10 000 eurų grynųjų pinigų sumą (arba atitinkamą sumą kita valiuta) privalo ją deklaruoti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.