aA
Ukrainos Verchovna Rada ketvirtadienį nepritarė siūlymui pradėti šalies prezidento Leonido Kučmos apkaltą ir sudaryti specialią tyrimo komisiją.
Už tai, kad šis klausimas būtų įtrauktas į darbotvarkę balsavo 140 deputatų, prieš - 64, susilaikė - 4, nebalsavo - 121 iš 330 salėje užsiregistravusių parlamento narių.

Vienas projekto įtraukimo į darbotvarkę iniciatorių, deputatų susivienijimo "Antimafija" narys Grigorijus Omelčenka, įtikinėdamas kolegas pritarti projekto įtraukimui į darbotvarkę, pareiškė norįs, kad prezidentas "nebūtų nusikaltęs Ukrainos rinkėjams ir pasaulio visuomenei". "Argumentai, išdėstyti nutarimo projekto paaiškinamajame rašte, rodo, kad daugelyje prezidento veiksmų galima įžvelgti nusikaltimų einant pareigas, tarp jų - sunkių nusikaltimų požymius", pareiškė jis.

Pasak deputato, Verchovna Rada turi gauti Aukščiausiojo Teismo išvadą, ar yra L. Kučmos veiksmuose nusikaltimo požymių.

Tačiau parlamento pirmininkas Ivanas Pliuščius pareiškė, kad Verchovna Rada "neturi pagrindo" įtraukti šį klausimą į darbotvarkę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.