aA
Vienintelis rūpestis artėjančią žiemą bus neblaivūs asocialūs asmenys. Taip konstatavo trečiadienį posėdžiavusi Klaipėdos Ekstremalių situacijų komisija, kuri vertino, kaip visos tarnybos yra pasirengusios šaltajam metų periodui.
Kur dėti daug geriančius?
© Shutterstock nuotr.

Visi sutartinai tvirtino, kad žiemai yra pasirengę: šildymo sezonas gali būti pradėtas nors ir šiandien, gatvių ir šaligatvių valytojai jau yra parengę techniką ir sukaupę reikiamus kiekius smėlio ir druskos mišinių.

„Vienintelė problema, kuri neišsprendžiama jau daugelį metų, yra asocialūs asmenys. Jų, paspaudus šaltukui, nėra kur dėti. Į mūsų komisariatą vienu metu tilptų tik aštuoni tokie neblaivūs piliečiai ir juos galėtume laikytis kelias valandas, kol išsiblaivys. O kas toliau?“ - retoriškai klausė policijos pareigūnai.

Gyventojai, pamatę viešoje vietoje gulintį asocialų asmenį, dažniausia kviečia greitosios medicinos pagalbos brigadą. Ši, jei pacientas agresyvus, į pagalbą šaukiasi policijos pareigūnus, kad jie pabūtų ligoninėje, kol tokiam žmogui bus suteikta reikalinga pagalba.

„Tačiau neturime tiek žmogiškųjų resursų, kad galėtume visada padėti medikams. Reikia vieną kartą išspręsti tą problemą, nes apie blaivyklą vis kalbame ir kalbame, o veiksmų nėra“, - dėstė policijos pareigūnai.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė teigė, jog kitų metų uostamiesčio biudžeto plane numatyti 200 tūkst. litų, Už juos būtų perkama paslauga. Konkurso laimėtojai turėtų įrengti patalpas, kuriose išblaivintų iš gatvių surinktus ir atvežtus asmenis, suteiktų jiems laikiną prieglobstį.

Tačiau anot J. Asadauskienės, kol baigsis viešųjų pirkimų procedūros įsigyti šią paslaugą, galima tikėtis, kad ji bus teikiama ne šią, o kitą žiemą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė patikino, kad pinigų reikia ieškoti šių metų biudžete, pradėti viešųjų pirkimų procedūras, kuo greičiau jas baigti, o kitais metais tik numatyti likusį papildomą finansavimą.

„Yra kita problema. Vieną kartą jau buvome atlikę apklausą ir paaiškėjo, kad nėra nė vienos įmonės ar įstaigos, kuri norėtų teikti tokią paslaugą. Tačiau tikimės, kad šįkart atsiras – gal kokia ligoninė turi papildomų patalpų ir norėtų pinigų už neblaivių asmenų priežiūrą, o gal pavyktų išsiplėsti Nakvynės namams. Šiaip ar taip vis tiek turėsime rasti patalpų, priemonių, kurie tokie žmonės galėtų ateiti pasišildyti, permiegoti“, - tvirtino J. Simonavičiūtė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.