Rugsėjo pradžioje energetikos ir anglies pramonės viceministras Jurijus Ziukovas interviu agentūrai „Unian“ pareiškė, kad šalies anglies pramonė atsidūrusi ties išnykimo riba dėl karo Donbase.

Pasak jo, anglies gavyba sumažėjo iki katastrofiško lygio, šalyje susidarė anglies, būtinos šilumos elektrinėms, deficitas. Dabar Ukraina pirmą kartą priversta anglį importuoti. „Anksčiau valstybinės šachtos išgaudavo apie 70 tūkst. tonų anglies per parą, o dabar – po 20 tūkst. tonų“, – sakė valdininkas.

Per rugpjūtį, pasak jo, buvo išgauta tik 700 tūkst. tonų anglies, kai tuo tarpu „prieš kelis mėnesius būdavo išgaunama apie du milijonus tonų“.

Jis pastebėjo, kad anglies gavybai sumažėjus beveik tris kartus, atitinkamai sumažėjo ir anglies pardavimai. „Iki liepos mes parduodavome anglį už daugiau nei milijardą grivinų“, – sakė J. Ziukovas.

Šių metų rugsėjo 1 d. duomenimis, įprastu režimu dirbo tik 24 šachtos iš 91, pavaldžios šalies Energetikos ir anglies pramonės ministerijai. Dauguma anglies gavybos įmonių, tiek valstybinių, tiek nevalstybinių, buvo atsidūrusios zonoje, kontroliuojamoje maištininkų.

Ukrainos nepriklausomos kalnakasių profsąjungos pirmininkas Michailas Volynecas perspėjo, kad anglies atsargų Ukrainos šilumos elektrinės, būtinų pagaminti elektrai, užteks iki šių metų lapkričio, informuoja „RIA Novosti“.

Rugsėjo 3 d. Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas pareiškė, kad Ukraina įsigis iš PAR milijoną tonų anglies, ir atitinkama sutartis jau pasirašyta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)