aA
Sekmadienį naujasis Romos katalikų bažnyčios vadovas Benediktas XVI pirmą kartą tikinčiuosius Romos Šv. Petro aikštėje palaimino pro savo apartamentų langus. Į katalikų pamėgtą sekmadienio palaiminimą susirinko apie 40 tūkst. tikinčiųjų.
Popiežius Benediktas XVI laimina tikinčiuosius
Popiežius Benediktas XVI laimina tikinčiuosius
© Reuters/Scanpix
Per Angelo maldą kreipdamasis į bendruomenę, Benediktas XVI paragino nutraukti smurtą Toge, kur jau kelios savaitės po prieštaringai vertinamų prezidento rinkimų vyksta riaušės. Baimindamiesi smurto, per praėjusią savaitę iš šios mažos Vakarų Afrikos valstybės jau pabėgo daugiau kaip 11 tūkst. žmonių.

"Šiandien aš jaučiu artumą su brangiais Togo žmonėmis, kurie, deja, yra draskomi vidaus nesutarimų. Meldžiuosi už darną ir taiką", - sakė neseniai išrinktas popiežius.

Aiškiai norėdamas patvirtinti, jog ketina savo popiežiavimo laiką skirti darnai pasaulyje pasiekti, Benediktas XVI taip pat pasveikino Velykas šį sekmadienį švenčiančius stačiatikius. Popiežius pareiškė, kad tikisi Stačiatikių ir Katalikų bažnyčių vienybės.

78 metų Katalikų bažnyčios galva ispanų kalba pasveikino iš Madrido ir Barselonos atvykusius katalikus ir, paminėdamas Darbo žmonių šventę, kreipėsi į viso pasaulio žmonės, prašydamas gerbti darbo žmonių orumą.

Benediktas XVI savo pirmąjį kreipimąsi Šv. Petro aikštėje susirinkusiems žmonėms perskaitė praėjus beveik mėnesiui po širdį gniaužiančio popiežiaus Jono Pauliaus II pasirodymo savo apartamentų lange kovo 30 d. Tada ligos išsekintas pontifikas negalėjo miniai ištarti nė žodžio.

Po keturių savaičių gedulo naujajam popiežiui palaiminus tikinčiųjų minią, Vatikanas sugrįžo į įprastą gyvenimo ritmą.

Tačiau Benediktas XVI atrodė labiau įsitempęs nei visų numylėtas jo pirmtakas Jonas Paulius II, kuris paprastai į tikinčiuosius kreipdavosi įvairiomis pasaulio kalbomis.

"Labiau nei bet kada mes vis dar jaučiame jo buvimą", - apie savo pirmtaką sakė Benediktas XVI.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.