aA
Ukrainos komunistai pasmerkė dabartinę šalies valdžią už tai, kad ji pasirinko "proamerikietišką kursą ir nutraukė amžius trukusius broliškus ryšius su Rusija". Toks pareiškimas buvo paskelbtas per Kijeve vykusią tarptautinės darbo žmonių solidarumo šventę.
Viktoro Juščenko rėmėjai
Viktoro Juščenko rėmėjai Kijeve.
© AFP/Scanpix
Gegužės 1-osios mitingą surengė Ukrainos komunistų partija, kurios lyderis yra Piotras Simonenka. Mitingas vyko prie Nepriklausomybės paminko Kijevo centre. Į jį taip pat susirinko Visos Ukrainos darbininkų partijos, Kijevo darbininkų sąjungos, pensininkų partijų ir visuomeninių organizacijų nariai.

Pasak milicijos pranešimo, mitinge dalyvavo apie 3 tūkst. žmonių. Prieš renginį komunistų atstovai padėjo gėlių prie paminklo Vladimirui Leninui. Eitynės vyko ir kitose miesto vietose.

Per mitingą Krymo autonominės srities sostinėje Simferopolyje kairiosios Ukrainos partijos reikalavo atnaujinti Ukrainos ir Rusijos sąjungą, vienytis su Rusija ir Baltarusija bei suteikti rusų kalbai valstybinės kalbos statusą. Tokie šūkiai tarp Krymo gyventojų yra labai populiarūs. Šis mitingas Kryme pritraukė apie 10 tūkst. dalyvių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.