aA
Po teroristinių išpuolių turistų gausiai lankomuose Kairo rajonuose Egipto saugumo tarnybos suėmė arba trumpam sulaikė ir apklausė daugiau kaip 200 žmonių, sekmadienį pranešė policija.
Policija surengė reidus keliuose Kairo lūšnynų rajonuose, kur gyvena nusikaltėlių šeimos ir asmenys, dalyvavę rengiant išpuolius, sakė vienas šaltinis policijoje.

Egipto sostinėje Kaire, prie turistų dažnai lankomo nacionalinio muziejaus, šeštadienį savižudis surengė teroro išpuolį. Kitoje miesto vietoje jo sesuo ir draugė apšaudė turistų autobusą. Per šiuos išpuolius visi trys kovotojai žuvo, sužeista 10 žmonių, tarp jų 4 turistai.

Tarp sužeistųjų yra trys egiptiečiai, 60 ir 55 metų sutuoktinių pora iš Izraelio, 26 metų italas ir 28 metų švedas, praneša Egipto vidaus reikalų ministerija.

Pranešama, kad bombą prie Kairo muziejaus susprogdino pirmiau grupuotei, kuri suplanavo balandžio 7 d. sprogimą Kairo turguje, priklausęs vyras. Šeštadienį šis kovotojas nušoko nuo tilto į aikštę prie Kairo muziejaus, kurioje susprogdino bombą.

Egipto policija netrukus sulaikė du kitus minėtos grupuotės narius.

Tuo tarpu kitoje miesto vietoje jo sesuo ir draugė apšaudė turistų autobusą. Veidus užsidengusios islamistų kovotojos paleido tris šūvius į autobuso galinį stiklą, Laimei, niekas iš turistų ar vietinių gyventojų per šį išpuolį nenukentėjo.

Per šiuos išpuolius visi trys kovotojai žuvo, 10 žmonių sužeista.

Pareigūnų teigimu, po išpuolio prieš autobusą viena moteris iššovė į savo bendrininkę ir ją sužeidė, po to pati nusižudė. Sužeista kovotoja mirė nuo sužeidimų ligoninėje.

Už šeštadienio išpuolius Egipto sostinėje atsakomybę prisiėmė dvi kovotojų grupuotės – Egipto modžahedai ir „Kankinio Adulos Azamo“ brigados. Kol kas šie internetu išplatinti pareiškimai yra nepatvirtinti, nes kai kurie grupuočių pateikti faktai neatitinka liudytojų parodymų. Ekonomikos ekspertai įspėja, kad pasikartojantys išpuoliai Egipte gali labai pakenkti šalies ekonomikai, ypač turizmui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.