aA
XXVII vasaros olimpinių žaidynių sostinė Sidnėjus jau visas įsijungęs į olimpinį gyvenimo ritmą.
Į Sidnėjaus olimpinį parką, kuriame vyks daugiausia varžybų, vakar būriais plūdo miesto gyventojai ir svečiai. Prie kontrolės postų susidarė didžiulės eilės, o dar ilgiau žmonės turėjo laukti, norėdami patekti į didžiausią olimpinių prekių parduotuvę.

Netrūko ir norinčiųjų pirkti bilietus, kurių buvo galima įsigyti net ir į atidarymą. Tiesa, kainos gerokai "kandžiojasi" - dauguma iš jų kainuoja 1 tūkst. 382 Australijos dolerius. Iš viso iki trečiadienio dar buvo likę bilietų už 270 tūkst. dolerių, tačiau jų pardavimas paskutinėmis dienomis pranoko organizatorių lūkesčius.

Lietuvos olimpinė delegacija jau baigia rinktis į Sidnėjų - vakar į Australiją atvyko Lietuvos radijo ir televizijos žurnalistai, šiandien atkeliauja šalies sporto vadovai - Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas, generalinis sekretorius Petras Statuta, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Rimas Kurtinaitis, sporto specialistų grupė, o rytoj anksti rytą laukiamas ir šalies Prezidentas Valdas Adamkus, kuris dar nė sykio savo akimis nematė olimpinių žaidynių.