aA
Rugsėjo 9 d. apie 20.48 val., Panevėžyje, Nemuno g., nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, Panevėžio m. PK Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Valerijus Salmanas, gimęs 1968 m., būdamas neblaivus (1,42 prom.), ne tarnybos metu, vairuodamas automobilį „Renault Espace“, nepraleido per pėsčiųjų perėją jam iš dešinės pusės ėjusių trijų pėsčiųjų ir juos partrenkė.
© DELFI montažas

Po to iš antros eismo juostos persirikiuodamas į pirmą eismo juostą sudarė kliūtį šia eismo juosta važiavusiam automobiliui „Ford Focus“, vairuojamam A. R., gimusio 1974 m., gyv. Panevėžyje, kuris vengdamas susidūrimo užvažiavo ant gatvės bortelio ir apgadino automobilį.

Eismo įvykio metu nuo patirtų sužalojimų vietoje žuvo pėsčioji Z. S., gimusi 1928 m., gyv. Panevėžyje, sužalotas pėsčiasis V. S., gimęs 1930 m., gyv. Panevėžyje, kuris tą pačią dieną 23.45 val. nuo eismo įvykio metu patirtų sužalojimų Respublikinėje Panevėžio ligoninėje mirė. Sužalotas pėsčiasis M. S. R., gimęs 1936 m., gyv. Neringoje, kuriam nustatyta pilvo trauma, politrauma, gydomas Intensyvios terapijos skyriuje.

Apgadinti abu automobiliai. Įtariamasis V. Salmanas sulaikytas.

Policijos bendruomenė nuoširdžiai apgailestauja dėl Panevėžio apskrities policijos pareigūno praėjusį vakarą sukelto eismo įvykio itin skaudžių pasekmių ir reiškia gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir artimiesiems.

„Reiškiu giliausią ir nuoširdžiausią užuojautą vakar Panevėžyje per avariją žuvusiųjų artimiesiems ir linkiu stiprybės jiems šią sunkią netekties valandą. - sako policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis. - Gaila, tačiau šiandien tenka kalbėti apie skaudų vakarykštį įvykį, kurį sukėlė policijos pareigūnas“.

„Pastaraisiais metais taikytos plačios, netgi atrodytų drastiškos, pareigūnų tarnybos ir dalyvavimo eisme kontrolės priemonės, įvykdytų pažeidimų viešinimas ir visuomenės įtraukimas į policijos pareigūnų elgesio ir veiklos kontrolę, turėjo sudaryti pakankamas sąlygas, kad tokių nelaimių neatsitiktų. Ir nors nelaimė įvyko tyrėjo atostogų metu, tai nė kiek neleidžia policijos įstaigų vadovams atlaidžiau vertinti šį įvykį“, - teigia policijos vadovas.

V. Salmanas 2000-aisiais buvo baustas, nes padarė girtas avariją. Tačiau tąsyk nebuvo atleistas iš tarnybos, o tik buvo pažemintas pareigose. Tais laikais girtų policininkų iškart neatleidinėdavo.

Dabar ketinama kreiptis į teismą dėl jo suėmimo.

Trečiadienį atvykęs į Policijos departamentą Panevėžio miesto policijos vadovas Vidas Sabonis pranešė, kad nusprendė trauktis iš posto.

Generalinis komisaras Saulius Skvernelis ir Panevėžio apskrities policijos vadovas Egidijus Lapinskas spręs, ar tenkinti tokį prašymą. Panevėžio apskrities vadas irgi norėjo trauktis, bet, pasak S. Skvernelio, po jų ilgo pokalbio nuspręsta, kad vadovų pasitraukimas problemos neišspręs.

Įtariama, kad pareigūnas žiūrėjo krepšinio pasaulio čempionato rungtynes, linksminosi dėl Lietuvos rinktinės pergalės ir gėrė su bičiuliais. Atšventęs pergalę sėdo prie vairo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.