aA
Praėjusią savaitę Prancūzijoje suimtas baskas, įtariamas esąs vienas teroristų organizacijos ETA vadovų, turėjo informacijos apie 2012 metų olimpiadai siūlomus objektus. Pasak Ispanijos teisėsaugininkų, baskas, slapyvardžiu "Xerpa", buvo suimtas ketvirtadienį Tulūzoje kartu su dar vienu draudžiamos ginkluotos grupuotės nariu.
Jo kuprinėje rasta "keistos informacijos" apie Madride planuojamų 2012 metų olimpinių žaidynių objektus. Pasak vidaus reikalų ministerijos atstovės, atrodo, kad ši informacija paimta iš miesto tinklalapio.

Madridas siekia tapti 2012 metų olimpiados sostine, šio tikslo siekia dar keturi miestai - Londonas, Paryžius, Maskva, Niujorkas.

Šiemet Ispanijos ir Prancūzijos policija suėmė jau 56 asmenis, įtariamus ryšiais su ETA. Su šia organizacija pastaruoju metu energingai kovojama, ir ji jau gerokai susilpninta.

Europos Sąjunga ir Jungtinės Amerikos Valstijos laiko ETA teroristine organizacija. Ji kaltinama daugiau kaip 800 žmonių žūtimi, nuo 1968 metų ETA ginklu kovoja už teisę įkurti baskų valstybę. Tačiau pastaruosius dvejus metus jai nebepriskiriama nė vieno mirtino išpuolio.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.