aA
Aplinkosaugininkai penktadienį gavo laboratorinių tyrimų, kurie atlikti siekiant išsiaiškinti į Nevėžį patekusių teršalų šaltinį, rezultatus. Jie leidžia daryti išvadą, kad upė buvo užteršta ne dėl pramonės įmonių kaltės.
Teršalai pro Panevėžį tekančiame Nevėžyje pastebėti balandžio 26 dienos rytą - upėje buvo matyti naftos produktų plėvelė. Aplinkosaugininkai apie tai iš karto pranešė gelbėjimo tarnyboms ir pradėjo ieškoti taršos židinio. Jie nustatė, kad teršalai į upę patenka iš išleistuvo, kuris yra netoli "Ekrano" gamyklos esančios užtvankos.

Prie jo nedelsiant buvo išpiltos teršalus sugeriančios medžiagos, o jiems sulaikyti pastatytos bonų užtvaros Nevėžyje ties Nemuno gatve.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento laboratorijos darbuotojai paėmė teršalų mėginius.

Pasak Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjo Gedimino Markausko, viršijimų iš gamyklų išleistuvų nėra, tad teršalai į Nevėžį pateko ne dėl įmonių kaltės.

Tikėtina, kad gatvėje kažkas išpylė apie 10-20 litrų naftos produktų ir jie per šulinius vėliau pateko į upę.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.