aA
Naujoji sąjunga (socialliberalai) išgyvena ne pačius geriausius laikus, pripažįsta jos lyderis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. "Šis etapas nėra pats pakiliausias ir įspūdingiausias partijos gyvenime", - žurnalistams penktadienį sakė Seimo pirmininkas, kurio vadovaujama Naujoji sąjunga mini septintąsias gyvavimo metines.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
Kaip sakė socialliberalų lyderis, šeštadienį rengiamame iškilmingame partijos 7-ųjų metinių minėjime socialliberalai "ne tik prisimins praeitį ir savo gerąsias dienas", bet ir aptars partijos strategiją artėjant rinkimams į savivaldybes.

A.Paulauskas tvirtino tikintis, jog šeštadienį 7-ųjų socialliberalų metinių proga rengiamas partijos narių susirinkimas "taps gerų akcentu partijai vėl pradedant kilti".

Pasak Naujosios sąjungos lyderio, "nors socialliberalai šiuo metu išgyvena ir ne geriausius laikus, partija galėtų pasidžiaugti tuo, kad ją tiek metų vis laidoja, vis su kažkuo jungia, vis skaldo, bet ji gyva, nes turi veiksmingą parlamentinę frakciją, atstovų Vyriausybėje, 140 atstovų savivaldybėse, iš jų keletą merų, vicemerų".

Socialliberalų frakcija Seime turi 10 narių iš 141, tačiau parlamente jiems priklauso nemažai įtakingų postų - socialliberalų lyderis A.Paulauskas yra išrinktas Seimo pirmininku, socialliberalai vadovauja parlamentiniams Audito bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetams, Etikos ir procedūrų bei NATO reikalų komisijoms.

Socialliberalai vadovauja dviems - Užsienio reikalų bei Socialinių reikalų ir darbo - ministerijoms.

1998-aisiais įkurta Naujoji sąjunga pastaruosiuose Seimo rinkimuose dalyvavo koalicijoje su socialdemokratais.

Po praėjusiais metais vykusių Seimo rinkimų socialliberalai drauge su socialdemokratais, Darbo partija bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjunga sudarė valdančiąją koaliciją.

Praėjusios kadencijos Seime socialliberalai irgi priklausė valdantiesiems koalicijoje su socialdemokratais.

Naujoji sąjunga šiuo metu turi apie 5 tūkst. narių.

Kaip rodo visuomenės nuomonės tyrimai, jei artimiausiu metu vyktų rinkimai, Naujoji sąjunga neperžengtų 5 proc.barjero ir į Seimą nepatektų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.