aA
Gardaus dūmo kvapo ir žuvienės aromato pavilioti į Šilutės uoste vykstantį žuvienės virimo čempionatą suvažiavo dešimtys tūkstančių dalyvių. Visus juos viliojo galimybė dykai paskanauti įvairios žuvienės.
Žuvienės virimo čempionatas
Žuvienės virimo čempionatas
© M.Milinio nuotr.

Mat pagal čempionato taisykles, visa išvirta žuvienė turi būti išdalyta nemokamai, tad prie garuojančių puodų greitai nusidriekė ilgiausios eilės. O netrukus pritrūko indelių ir šaukštų.

Tarp dalyvių sukiojosi ir ne vienas politikas.

Šeštą kartą vykusiame čempionate dalyvavo 46 komandos ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Tai Slavsko (Kaliningrado sritis) komanda, Šilutės „Rotary“ klubo atstovai kartu su svečiais iš Ljumby miesto (Švedija), bibliotekininkių komanda „LiLaRu“, kurią sudarė bibliotekų direktorės: Dalia (Šilutė), Oksana (Kaliningradas) ir Baiba (Bauskės m., Latvija).

Gardžiausios sriubos virimo varžytuvėse dalyvauti galėjo bet kas, nebuvo jokių registracijos mokesčių. Tereikėjo turėti savo puodą, ne mažesnį nei 20 litrų talpos, ir stovą jam, savo žuvų, prieskonių ir kitų priedų.

Šventėje buvo išvirta - 1750 litrų tradicinės žuvienės ir 954 litrai žuvies sriubos. Iš viso planuota išvirti 2703 litrus viralo, kuris buvo visas išdalintas.

Dalyviai varžėsi dviejose rungtyse - žuvienės ir žuvies sriubos virimo.

Apibendrinus visus rezultatus nugalėtoją išaiškino Pamario krašto žuvienės samčio „riteriai“ - skirtingų sričių specialistų komisija, kurioje buvo ir ankstesniųjų čempionatų nugalėtojų komandų atstovai, žvejai. Komisija buvo sulaipinta į specialų laivelį, kuris plūduriavo prisišvartavęs Šilutės uoste. Komisijos teismui žuvienė buvo pateikiama vienoduose, sunumeruotuose induose.

Žuviene buvo laikyta sriuba, kuriai išvirti naudotos tik žuvys prieskoniai ir bulvės. Jei sriuboje buvo rasta kitų priedų, toks viralas varžėsi žuvies sriubos kategorijoje.

Gardžiausią žuvies sriubą šiemet išvirė Viešvilės „Upėtakio“ komanda, antrąją vietą užėmė – komanda „Nauja jėga“, trečia – „Šilutės būsto“ komanda.

Komisijos manymu, skaniausią žuvienę išvirė „Erelio“ komanda iš Šilutės, antrąja vietą užėmė Šilutės socialdemokratai, o trečiąją – „EMSI Vilnius“ komanda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.