aA
Į gegužės 9-osios iškilmes, skirtas 60-osioms pergalės prieš hitlerinę Vokietiją metinėms paminėti, Rusija laukia atvykstant daugiau kaip 50 valstybių ir vyriausybių vadovų. JAV prezidento George'o W. Busho ir kitų aukštų svečių saugumu rūpinsis 20 tūkst. milicininkų.
Kremlius, Maskva, Rusija
Kremlius, Maskva, Rusija
© DELFI
Tai ketvirtadienį Maskvoje pareiškė milicijos vadas Vladimiras Proninas. Dėl griežtų saugumo priemonių, Kremliaus duomenimis, gegužės 7-11 dienomis bus apribotas ir Maskvos oro uostų darbas. "Iki šios dienos savo atvykimą patvirtino 53 užsienio valstybių vadovai, JT generalinis sekretorius, Europos Komisijos pirmininkas ir UNESCO generalinis direktorius", - sakė organizacinių reikalų vadovas Vladimiras Košinas. Prezidentas Vladimiras Putinas neigiamų atsakymų sulaukė iš Lietuvos ir Estijos.

Maskvoje gegužės 9-ąją dėl pergalės parado Raudonojoje aikštėje ir kitų renginių miesto centre bus uždaryta daug gatvių. Jau kelias savaites milicija mėgina išvaikyti iš sostinės prostitutes ir benamius. "Asocialių elementų sumažėjo, - sakė milicijos vadas. - Prostitutės Pergalės dieną paims atostogų ir važiuos namo į provinciją ar kaimynines valstybes".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.