aA
Į konfliktą su naktinio klubo apsaugos darbuotojais įsivėlęs skandalingai pagarsėjusio Vilniaus milijonieriaus Sergejaus Rachinšteino sūnus Erikas Rachinšteinas galės važinėtis visuomeniniu transportu arba turės samdytis privatų vairuotoją.
Erikas Rachinšteinas
Erikas Rachinšteinas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį nutarė, kad Tarptautinio verslo mokykloje studijuojantis 23 metų E. Rachinšteinas negalės 2 metus vairuoti transporto priemonių bei privalės į valstybės biudžetą sumokėti 2 tūkst. Lt baudą.

Teisėja Nida Vigelienė konstatavo, kad E. Rachinšteinas automobilį „Mercedes Benz“ vairavo neblaivus kovo 22-osios vakarą, apie 23.20 val., Klaipėdoje, Naujojo Sodo g. Jį patikrinus alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,86 prom. girtumas. Be to, jis policijos pareigūnams nepateikė transporto registracijos dokumentų.

Pasak teismo, nors E. Rachinšteinas neigė vairavęs automobilį, tačiau jo kaltė įrodyta bylos medžiaga ir liudytojų parodymais – tai patvirtino naktinio klubo apsaugininkai bei policijos pareigūnai. Be to, niekas iš E. Rachinšteino draugų neprisiėmė atsakomybės, nors policijos pareigūnai jų ir klausė.

„Policijos pareigūnai įvykio vietoje atsidūrė atsitiktinai, jokiame konflikte nedalyvavo ir nėra suinteresuoti nurodyti neteisingas įvykio aplinkybes“, – nutarime pabrėžė teismas.

Pareigūnus prie naktinio klubo iškvietė jo darbuotojai – kai E. Rachinšteinas su draugais dėl girtumo buvo neįleisti, jie keikėsi necenzūriniais žodžiais viešoje vietoje, atkreipdami praeinančių žmonių dėmesį.

E. Rachinšteinas teisme kratėsi jam pateiktų kaltinimų ir aiškino, kad automobilį „Mercedes Benz“ vairavo ne jis, o bendrovėje „Nekilnojamojo turto valdymas“ (ji priklauso E. Rachinšteino tėvui) dirbantis bičiulis.

Milijonieriaus sūnus teisme pasakojo, kad tądien su draugais iš Vilniaus atvažiavo į Klaipėdą – jo draugo vairuojamą automobilį dar važiuojant į uostamiestį užfiksavo ir nufotografavo stacionaus greičio matuoklis. Vėliau vairuotojui už viršytą greitį buvo skirta administracinę nuobauda.

„Vakare atvažiavome prie naktinio klubo, norėjome į jį pakliūti, bet pamatęs prie durų apsaugininką supratau, kad galime į vidų nepatekti“, – sakė E. Rachinšteinas.

Jis prisiminė, kad anksčiau su klubo apsaugininku buvo įsivėlęs į konfliktą.

„Kai priėjau su mergina prie įėjimo, jis mane pamatęs iš karto pasakė, jog aš tai tikrai neįeisiu, – teisme kalbėjo E. Rachinšteinas. – Tada vėl tarp mūsų įvyko ginčas, jame dalyvavo gal du ar trys apsaugininkai“.

Atsakomybėn patrauktas vyras neslėpė, kad netrukus prie klubo atvažiavo policijos pareigūnų ekipažas, patruliai nusprendė patikrinti jo blaivumą.

„Taip, mes išgėrinėjome, nieko blogo nematau, juk buvo žmogus, kuris automobilį vairavo – man liepė pūsti į alkotesterį, pūčiau, nieko blogo negalvojau“, – savo įvykių versiją dėstė E. Rachinšteinas.

„Nevairavau automobilio, buvo kitas asmuo, kuris naudojosi automobiliu, jis ir vairavo“, – pabrėžė verslininko sūnus.

Nors E. Rachinšteinas šiuo metu galiojančių administracinių nuobaudų neturėjo, tačiau anksčiau jis už įvairius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus yra baustas net keliolika kartų – jo padaryti nusižengimai vos tilpo keturiuose puslapiuose.

Anksčiau žiniasklaida yra skelbusi, kad S. Rachinšteino sūnus buvo įsivėlęs į skandalą, kai sumušė grožio konkurse „Mis Lietuva“ dalyvavusią ir „Mis publika“ titulą pelniusią manekenę Elitą Citovičiūtę. Tiesa, į teisėsaugos pareigūnus ji nepanoro kreiptis.

Tuo metu jo tėvas S. Rachinšteinas šiuo metu yra teisiamas dėl sukčiavimo, neseniai pareigūnai pradėjo dar vieną tyrimą dėl galimo Europos Sąjungos (ES) lėšų grobstymo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.