aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dėl lietuvių aktoriaus Donato Baniono mirties nusiuntė užuojautos žinutę jo sūnui Raimundui, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Reuters/Scanpix

„Iš gyvenimo išėjo Donatas Banionis – iškilus artistas, ryškus, išskirtinis žmogus. Tai didžiulė netektis Lietuvos liaudžiai, milijonams žmonių įvairiose šalyse“, – sakoma prezidento užuojautos tekste.

Pasak V.Putino, „didis sielvartas nuoširdžiai jaučiamas ir Rusijoje“.

„Mes visi prisiminėme ir mylėjome Donatą Juozovičių, vertinome jo talentą, nuostabų aktorinį meistriškumą ir asmeninį žavesį, nepakartojamus darbus teatre ir kine. Donato Banionio su mumis nebėra, bet liko jo turtingiausias kūrybinis paveldas, liko geri, šviesūs atsiminimai apie jį“, – parašė Rusijos prezidentas.

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas mano, kad lietuvių aktoriaus ir režisieriaus Donato Banionio darbai nebus pamiršti.

„Donatas Banionis. Netektis“, – ketvirtadienį savo puslapiuose socialiniuose tinkluose parašė S. Naryškinas.

„Jo talentas buvo įvertintas garbingais vardais ir daugeliu apdovanojimų. Vieną jų prieš penkerius metus man teko garbė įteikti jam asmeniškai. Prisimenu, kaip priimdamas Garbės ordiną jis pasakė: „O aš maniau, kad mane visi pamiršo ... O pasirodo, kad didelė šalis mane prisimena!“, – sakė S. Naryškinas.

Pasak jo, iš tikrųjų svarbiausias nuopelnų pripažinimas yra žmonių meilė ir atmintis. „Mes visada prisiminsime Banionio vaidmenis. Juk kiekvienas iš jų buvo svarbus ir ryškus – ar klasika tapęs „Soliaris“, ar visai nedidelis epizodas (filme) „Saugokis automobilio“ (Beregis avtomobilia)“, – parašė Valstybės Dūmos pirmininkas.

Naujienų agentūra „Interfax“ pažymi, kad per savo ilgą kūrybinę karjerą jis suvaidino daugiau kaip 50 vaidmenų kine ir sukūrė daugiau kaip šimtą vaidmenų teatre; 1974 metais jam buvo suteiktas SSRS liaudies artisto vardas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.