aA
Rusijos liberaldemokratų (LDPR) partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis pareiškė, kad norėtų tapti Rusijos vadovo Vladimiro Putino išgalvotos „Naujosios Rusijos“ prezidentu.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis
© Stopkadras

Apie tai garsusis Rusijos politikas pranešė duodamas interviu Rusijos naujienų tarnybai, rašo charter97.org.

Taip pat V. Žirinovskis pareiškė, kad šioje teritorijoje būtina atkurti gubernijas ir apygardas. Pokalbio su žurnalistais metu V. Žirinovskis buvo paklaustas apie jo iškvietimą į apklausą Ukrainos Vidaus reikalų ministerijoje.

Skandalingasis politikas pareiškė, kad yra pasirengęs kalbėtis su tyrėjais tik tada, kai Kijeve išsilaipins Pskovo desantas.

Ukrainoje V. Žirinovskiui iškelta baudžiamoji byla. Jis kaltinamas Donbaso separatistų finansavimu. Be to, šioje byloje taip pat minimas Rusijos komunistų partijos vadovas Genadijus Ziuganovas ir partijos „Teisingoji Rusija“ lyderis Sergejus Mironovas.

Šių metų rugpjūčio mėn. pradžioje Ukrainos valdžia paskelbė šių Rusijos deputatų paiešką.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.