aA
Aštriais ir kartais ekstravagantiškais pasisakymais garsėjantis Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas savo paskyroje „Twitter“ pakomentavo Velse vykstantį NATO viršūnių suvažiavimą.
Dmitrijus Rogozinas
Dmitrijus Rogozinas
© Reuters/Scanpix

Jo teigimu, Aljanse daugelis džiaugiasi susiklosčiusia padėtimi, įskaitant ir Baltijos valstybes: į jas, esančias šalimais „rusiško lokio olos“, vėl bus atkreiptas dėmesys ir „įmesta malkelių į gęstančią ekonomiką“, rašo newsru.com.

„Remdamasis savo 4 metų darbo Briuselyje patirtimi, teigiu, kad iš tikrųjų NATO daug kas džiaugiasi dabartine padėtimi Ukrainoje ir nauja įtampa su Rusija“, - rašė Rusijos vicepremjeras.

Pasak jo, „amerikiečiai džiaugiasi dėl to, kad 1) galima „išmušti“ iš europiečių papildomų lėšų gynybai, t.y. priversti juos įsigyti ginkluotės „made in USA“, 2) galima pateisinti Šiaurės Atlanto /raison d'etre/ „rusiškos grėsmės“ akivaizdoje ir kartu ilgam įtvirtinti savo karinį viešpatavimą Europoje ir šeimininkavimą Europos ekonominiuose reikaluose, 3) galima susilpninti tą pačią Europą – savo pagrindinį konkurentą – ekonominiu konfliktu su Rusija“.

D. Rogozino epitetų teko ir Baltijos šalims, kurias rusų politikas pavadino NATO komjaunimu.

„Lenkijos ir Baltijos „komjaunimas“ NATO džiaugiasi, kad vėl bus atkreiptas dėmesys į jo „buferiškumą“ ir „neviltį“ prie pačios rusiško lokio olos, ir bus mestelėta malkelių į gestančią ekonomiką“, - rašė jis.

„NATO biurokratija džiaugiasi tuo, kad pagaliau gali atitraukti akis nuo kompiuterinio preferanso ir pradėti vaizduoti rūpestį dėl „Vakarų civilizacijos išsaugojimo“, kartu tikintis ir didesnio atlyginimo“, - tvirtino D. Rogozinas.

Pačią NATO D. Rogozinas pavadino „isteriška Šaltojo karo dukterimi“ ir pareiškė, kad virtinei Europos lyderių visa, kas vyksta, bus „geras virtualus karinis žaidimėlis“.

„Virtinei Europos lyderių, praradusių reputaciją tarp savų piliečių, geras „virtualus karinis žaidimėlis“ – kas gali geriau atitraukti jų dėmesį nuo nepraeinančių ekonominės stagnacijos problemų. Štai todėl NATO – isteriška Šaltojo karo duktė – galiausiai krūptelėjo ir laukia naujų nuotykių“, - rašė politikas.

Šiandien Niuporte prasidėjusį NATO viršūnių suvažiavimą NATO generalinis sekretorius Andersas Fohas Rasmussenas pradėjo pranešimu, kuriame apkaltino Rusiją toliau destabilizuojant padėtį Ukrainos rytuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.