aA
Rugsėjo 3 d., trečiadienį, Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialiosios paskirties skyrius aplankė Jonavą, Ukmergę ir Širvintas. Visą dieną šiose vietovėse buvo vykdomi vairuotojų blaivumo patikrinimai, automobilių, vairuotojų, keleivių ir krovinių patikrinimai, kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolė.
Policijos reidai neduoda atokvėpio vairuotojams: įkliuvo ir girti, ir be teisių
© Policijos departamento nuotr.

Nepaisant to, kad Lietuvos kelių policijos tarnyba kasdien skelbia apie vykdomas prevencines priemones ir reidus, šios priemonės metu patikrinus apie 500 transporto priemonių, buvo nustatyta 60 įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Paaiškėjo, kad ir savaitės viduryje nevengiančių taurelės už vairo pakanka. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sustabdė net 5 neblaivius vairuotojus. Dviem vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Ukmergėje sustabdžius automobilį „Audi A6“ paaiškėjo, kad jį vairuoja 40-metė Ukmergės rajono gyventoja, kuriai buvo nustatytas 0, 58 promilės girtumas, o Širvintose sustabdytą automobilį „VW Passat“ vairavo 43 metų vilnietis, kuriam buvo nustatytas 0,60 promilės girtumas.

Jonavoje buvo sustabdytas automobilis „Mitshubishi Carisma“, vairuojamas 44 metų Jonavos gyventojo, kurį patikrinus alkoholio matuokliu, buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, 1,86 promilės. Šis vairuotojas, siekdamas išvengti atsakomybės, patruliams siūlė du tūkstančius litų (2000 Lt) už tai, kad jam nebūtų surašytas protokolas. Dabar vairuotojui gresia ne tik tai piniginė bauda nuo 2000 iki 3000 litų (579 – 868 eurų), ir teisės vairuoti atėmimas nuo 2 iki 3 metų arba administracinis areštas, o ir baudžiamoji atsakomybė už Baudžiamojo kodekso 227 straipsnyje numatytą veiką - kyšio siūlymą.

Dar vienas vairuotojas, 24 metų vilnietis, sustabdytas Širvintose, ne tik vairavo automobilį neblaivus – jam nustatytas 0,79 promilės girtumas, bet ir neturėjo teisės vairuoti transporto priemones. Vairuotojui gresia 4000 – 5000 litų ( 1158 – 1448 eurų) piniginė bauda, arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų. Dar vienam, 36 metų „Volvo V70“ vairuotojui, kuriam buvo nustatytas 2,00 promilės girtumas, teisė vairuoti jau anksčiau buvo atimta už vairavimą esant neblaiviam. Šiam vyrui gresia administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų arba piniginė bauda 4000 – 5000 litų ( 1158 – 1448 eurų) ir automobilio konfiskavimas.

Sustabdžius automobilį „Audi 80“, kurį vairavo saugos diržu neprisisegęs jaunuolis, paaiškėjo, kad šešiolikmetis ne tik neturi teisės vairuoti, bet ir negali pateikti jokių savavališkai paimto automobilio dokumentų – jaunuoliui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o automobilis perduotas atvykusiai šešiolikmečio motinai.

Taip pat buvo sustabdytas „VW Passat“, kurį vairavo 28 m. Kauno rajono gyventojas – paaiškėjo, kad jis nėra įgijęs teisės vairuoti. Šiam vyrui gresia 1000 – 1500 litų (289 – 434 eurų) piniginė bauda arba administracinis areštas.

Be šių labai pavojingų eismo saugumui pažeidimų, net 15 vairuotojų vairavo automobilius, kuriems nebuvo laiku atlikta valstybinė techninė apžiūra, o dar 16 vairuotojų atžvilgiu buvo priimti administraciniai sprendimai anuliuoti techninės apžiūros taloną dėl automobilio neatitikimo techniniams reikalavimams. Per 90 dienų nepašalinus trūkumus ir pakartotinai neatlikus valstybinės techninės apžiūros, automobiliai bus išregistruoti. Dar aštuoni vairuotojai važiavo neapsidraudę transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, nustatyti penki atvejai, kai vairuojantys asmenys naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis, šeši vairuotojai nebuvo prisisegę saugos diržais. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai taip pat surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus už automobilių su neleistinai užtamsintais priekiniais šoniniais langais vairavimą, negaliojančius valstybinius numerius, pėsčiųjų nepraleidimą pėsčiųjų perėjose, leistino greičio viršijimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.